<p>Daniel Radeta (SDP)</p>
Daniel Radeta (SDP)Linda Vidović
StoryEditor
PRIJETNJE SE NASTAVLJAJU

Daniel Radeta ponovno fizički napadnut, ŽO SDP-a Zadarske županije oštro osuđuje svaki oblik nasilja

Ovo maltretiranje sad već prelazi sve granice i od institucija očekujem hitnu reakciju! Ako netko zna o kome se radi neka javi..., poručuje Radeta

Daniel Radeta, gradski vijećnik i predsjednik zadarskog SDP-a, na svom je Facebook profilu objavio da je ponovno napadnut, nakon što je podnio prijavu DORH-u zbog prijetnji smrću.

- Dogodio se još jedan napad. Ovoga puta na radnom mjestu. Prišle su mi četiri nepoznate osobe od kojih me jedan udario šakom u tijelo i nazvao me đukelom. Udaljili su se onog trenutka kada sam izvadio mobitel kako bih prijavio događaj.Tko je organizator ovog progona i tko manipulira s ovim ljudima? Tko je napisao priopćenje za medije nakon kojeg su krenuli napadi na mene i moju obitelj? Je li istina da na razini jedne "Udruge" postoji dogovor da mi se svakodnevno prijeti i da su svi ovi događaji organizirani?, navodi Radeta na svom Facebook profilu.

Moli građane za pomoć ukoliko netko zna o kojim se napadačima radi.

- Ovo maltretiranje sad već prelazi sve granice i od institucija očekujem hitnu reakciju! Ako netko zna o kome se radi neka javi... Ja nemam izbora osim svaki ovakav događaj prijaviti. Nasilnicima poručujem da ulaze u okvire ozbiljnog kaznenog djela i da će svaki od njih odgovarati. Ja nastavljam jednakim žarom i dalje. Zastrašivanje, prijetnje i udraci me sigurno neće spriječiti u borbi protiv primitivizma i nasilja! Vi ste mi gorivo, zaključuje  Radeta.

ŽO SDP-a Zadarske županije poslalo je priopćenje vezano uz ponovljeni napad na Daniela Radetu, oštro osuđujući svaki oblik nasilja. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Predsjednik SDP GO Zadar Daniel Radeta je napadnut, najprije verbalno, pred djetetom a nakon toga i fizički, na radnom mjestu. Njegov krimen je što se u svom političkom djelovanju pozvao na odredbe iz Ustava i zakona RH. U ovom je gradu nakon toga zavladala atmosfera linča i otvorena sezona lova na vještice, zato su ga napali drsko i otvoreno, bez skrivanja. Napali su ga jer smatraju da to smiju i mogu, zato što se oni koji krše zakon ovdje osjećaju sigurno.

Kada se u društvu tolerira govor mržnje, prijetnje postaju uobičajen način komunikacije. Kada izostane pravodobna i odgovarajuća društvena reakcija na prijetnje, verbalno nasilje eskalira u fizičko. Ako se fizičko nasilje ne zaustavlja, društvo srlja u bezakonje i beznađe.

Izražavamo punu podršku predsjedniku SDP-a GO Zadar Danielu Radeti i zahtijevamo da MUP i pravosuđe, dosljedno i bez odlaganja,  počnu provoditi zakone RH i poduzmu sve što je potrebno kako bi počinitelje priveli pravdi. Na taj način institucije ovog društva i države jasno će pokazati da je ovakvo ponašanje nasilnika neprihvatljivo i da će svatko tko postupa kao oni snositi posljedice, u skladu sa zakonima RH.  

Ne dopustimo da mržnja i nasilje nadvladaju načela i norme koja poznaje svako civilizirano i uređeno društvo.

16.01.2024., 09:17h
18. svibanj 2024 07:39