Start veličanstvenog defilea do Benkovca i Biograda
StoryEditor
BILI SMO: SUSRET VESPA KLUBA ZADAR U BIBINJAMA

FOTOGALERIJA Vespaši održali veličanstveni defile, tri dana druženja i zabave...

Bogat i sadržajan program je omogućio Vespa klub Zadar u suradnji s mještanima Bibinja i -

velikodušnih sponzora

Velik uspjeh Vespa kluba Zadar, Općine Bibinje i mještana. Oko 150 vespaša iz Hrvatske te po nekoliko iz Slovenije, Austrije, Češke i Bosne i Hercegovine tri je dana okupiralo Bibinje koji se na spektakularan način teleportirao u ugođaj šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Riječ je o 11. susretu Vespa kluba Zadar koji je okupio dosad jedan od najvećih broj zaljubljenika i ponosnih vlasnika vespi.

- Bogat i sadržajan program omogućio je Vespa klub Zadar u suradnji s mještanima Bibinja i velikodušnih sponzora, kazao je Franjo Miljanović, predsjednik Vespa kluba Zadar.

image

Nemjerljiva ljubav prema kultnim skuterima

Ova manifestacija s kultnim skuterima odlična je promocija za bibinjski i županijski turizam.

- Prate je i brojni sadržaji, partiji, rock koncert, druženja, veličanstveni defile do Benkovca i Biogradu na Moru, rekao je Mijo Pavlović, tajnik VK Zadar, kluba koji je osnovan 2009.

Način i stil života, uživanje

Ljubitelji vespi okupili su na rivi starog sela i Punta Rožice, u konobi “Ribar Jere” gdje su nastavili zabavu i druženje uz piće, roštilj i koncert rock benda Dirty Harry i Big Empty.

- Vespa je način života, stil života, uživanje u jedinstvenoj vožnji kako samo ovaj motor može pružiti, istaknula je Kristina Dvornik rođ. Ivković, koja se znalački pobrinula za grafiku 11. susreta vespi.

image

Završna večer, slika sve govori

Vespaši su sutradan nastavili s programom te su se u jutarnjim satima okupili na kavi u “Domestico di Jaz” i “Torkul” odakle su krenuli prema Benkovcu.

- Posjetili su novouređeni Zavičajni muzej Benkovac u revitaliziranom srednjovjekovnom Kaštel Benković iz 15. stoljeća gdje su uživali u stalnom postavu muzeja, predivnom pogledu s kaštela te okrijepi. Potom su se uputili prema Asseriji, rimskom municipiju koji je nastao na liburnskoj gradini, na mjestu današnjeg Podgrađa kod Benkovca, objasnila je Dvornik i dodala kako je nakon kulturnog đira ručak održan u Moto klubu Duhovi u Biogradu na Moru, u kampu Sv. Dominik.

Ljubitelji vespi okupili su na rivi starog sela i Punta Rožice, u konobi “Ribar Jere” gdje su nastavili zabavu i druženje uz piće, roštilj i koncert rock benda Dirty Harry i Big Empty...

Praznik u Bibinjama

U travnju 1946. na tržište je izašla prva Vespa (osa na talijanskom) koja planetarnu popularnost doživljava nakon holivudskog filma “Praznik u Rimu” s Audrey Hepburn i Gregory Peckom te je do danas ovaj skuter prodan u oko 18 primjeraka i postao nezamjenjiv dio gradskog života širom svijeta.

- Jednostavno volimo vespe. Vespa može voziti i do 110 km/h, no pravi je užitak vožnja od 60 do 70 km/h, zaključio je tajnik Mijo.

Vespašice i vespaši su u Bibinjama bili na večeri, dodjeli zahvalnica, lutriji uz ritmove DJ-a i zabavu do dugo u noć. A ujutro su popili kavu i krenuli na put prema svojim kućama sretni i zadovoljni još jednim susretom koji je ispunio sva očekivanja. Puno više slikica možete pogledati u našoj fotogaleriji, klikom na ikonicu neposredno iznad teksta...

image

Nova turistička razglednica Bibinja s vespašima

15.10.2022., 18:11h
25. travanj 2024 14:43