Dominik LivakovićHina
StoryEditor
VELINA KOLUMNA

Livi brani i Brazilci će vani!

Nogometna euforija i navijačko ludilo je na vrhuncu, približava se točki vrenja. Dijele nas sati od početka sudbonosne, "biti ili ne biti" utakmice Hrvatska – Brazil u Katru, u četvrtfinalu Mundijala 2022.

Nogometna euforija i navijačko ludilo je na vrhuncu, približava se točki vrenja. Dijele nas sati od početka sudbonosne, "biti ili ne biti" utakmice Hrvatska – Brazil u Katru, u četvrtfinalu Mundijala 2022.

image

Velimir Brkić - Vele

"Utakmicu protiv Japana zajedno je gledala cila obitelj. Ajde, suprug, sin i dvoje unuka, ali nevista "trbuha do zuba", termin krajem godine, skakala do plafona, a od urnebesnih povika odjekivalo je cilo selo", u jednom će dahu gospođa Marija tijekom reporterske skitnje kroz Pridragu.

Hrvatska epopeja prije četiri godine odsvirana na ruskoj balalajki prenosit će se s koljena na koljeno. Ruska bajka nastavlja se na pustinjskom pijesku Katra. Gdje god došli, gdje god bili, svi pričaju o "zadarskom ditetu" Livakoviću koji je obranivši tri jedanaesterca nakon "hobotnice" Subašića, nogometnog junaka SP-a u Rusiji, postao nogometni junak SP-a u Katru. Livaković, vratar sa sto ruku, ma tisuću, koji je Lijepu Našu, iseljeništvo i svijet osvojio ne samo svojim obranama, nego i ponašanjem, karakterom, iskazanim domoljubljem.

image

Ovako je bilo na dočeku u Zadru 2018. Zadarska dica Subašić, Vrsaljko, Modrić, Livaković... Veličanstveni doček vatrenih iz Rusije na Forumu

Velimir Brkić

Hvaleći Vatrene svestrani pjevač i komičar Luka Bulić osmislio je još jedan Bullhit: "Hej dušo, Livi brani! I Japan sad je vani! Među stative stani, i obrani… Nek‘ živi Livi i ajmo se igrat"!

Svi jedva čekamo četiri sata poslijepodne i susret na stadionu Education City. Na jedan trenutak sve nedaće bit će zaboravljene. K vragu sve, mala Hrvatska ide na veliki Brazil, niti 4 milijuna kontra 214 milijuna. U boj, u boj za narod svoj...

Vaš Vele!

image

Nadamo se ponavljanju lijepih slika... Zadar 2018. Zadarska dica Subašić, Vrsaljko, Modrić, Livaković... Doček srebrenih vatrenih iz Rusije na Forumu

Velimir BrkiĆ
09.12.2022., 12:42h
VELIMIR BRKIĆ
19. travanj 2024 22:44