<p>Nevrijeme u Čazmi</p>
Nevrijeme u ČazmiHina
StoryEditor
KATASTROFALNA ŠTETA

Čazmu pogodilo veliko nevrijeme kakvo se već dugo ne pamti!

Sinoć, 15. rujna Čazmu je pogodilo nevrijeme kakvo se već dugo ne pamti. Gotovo 40 kuća ostalo je popuno bez krova, još je na desetke oštećeno, stradala je infrastruktura, gospodarski objekti, ustanove… Zalaganjem i trudom javnih servisnih i komunalnih službi, najveći kvarovi su sanirani tijekom nekoliko sati tako da trenutačno veći dio čazmanskog područja, oko 80 posto, ima električnu energiju, a gotovo je u potpunosti u funkciji i vodoopskrba. Vatrogasci, policija, Elektra, Komunalije, HGSS, Crveni križ, Civilna zaštita i druge javne službe na terenu su od jučer poslijepodne, odnosno od samog početka. Do sada je zaprimljeno gotovo 200 prijava građana i drugih oštećenika na koje su službe odgovorile i intervenirale prema prioritetima i mogućnostima.

Održan je sastanak županijskog Stožera civilne zaštite na kojemu su koordinirane daljnje radnje vezano za sanaciju područja.

Tom su prigodom gradonačelnik Grada Čazme Dinko Pirak i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, koji je već jučer, zajedno s potpredsjednikom Vlade RH Tomom Medvedom posjetio pogođeno područje, zahvalili na brzoj reakciji državnog vrha, nadležnih ministarstava i ostalih službi koje su ponudile pomoć. Također, zahvala ide i kolegama iz javnih službi sa susjednih područja, primjerice koprivničko-križevačkim i vatrogascima iz Zagrebačke županije koji su na raspolaganju kolegama iz Čazme, izvijestili su iz Grada.

Pomoć pristiže u vidu građevinskog materijala i opreme za sanaciju, a pojedinci i poduzeća u Čazmi nude smještaj za potrebite te će osigurati prehranu za službe na terenu.

Važno je napomenuti da svi koji imaju oštećenja na svojim objektima, problem sa smještajem, nabavkom materijala ili bilo što vezano uz posljedice nevremena trebaju se javiti na broj 112. Putem tog broja dobit će svu potrebnu pomoć, savjet ili informaciju kome se obratiti.

Gradonačelnik Pirak i župan Marušić, nakon sastanka Stožera, razgovarali su s Damirom Trutom, ravnateljem Ravnateljstva Civilne zaštite i njegovim kolegama te su trenutačno u obilasku pogođenih područja.

 

16.09.2022., 17:58h
ZADARSKI TJEDNIK
25. travanj 2024 02:49