<p>Velimir Brkić - Vele</p>
Velimir Brkić - Vele
StoryEditor

Oluja, sloboda, (ne)ispunjeni snovi

Protekle su već 27 godine od Oluje, najveće vojne operacija u povijesti moderne hrvatske države.

Oluja je simbol hrvatske pobjede u Domovinskome ratu, simbol slobode, simbol oslobađanja okupiranih područja. Ostavština Oluje su sloboda i mir u Hrvatskoj.

Proteklo je 27 godina ponosa, slave, zahvale i sjećanja na one koji su dali svoje živote i time osigurali mir za hrvatski narod, za život u miru i dostojanstvu. Treba se sjetiti i zahvaliti hrvatskim braniteljima koji su preživjeli rat i njihovim obiteljima na žrtvi i doprinosu za slobodu koju imamo i u kojoj živimo sada.

Naša Hrvatska je predivna zemlja bogata pitkom vodom, plodnom slavonskom zemljom, jezerima i šumama, morem koje je svjetsko turističko odredište. Danas bez straha, glasno i uzdignute glave možemo izgovarati Kranjčevićeve stihove: "O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene,/To moj je, moj je dom"!

Odgovornost je svih nas u Hrvatskoj da situacija iz dana u dan bude bolja kako bi ljudi mogli bolje i kvalitetnije živjeti te da imamo jako gospodarstvo, snažne institucije i da je Hrvatska u punini demokratska država.

Vlada u ovim turbulentnim vremenima, moglo bi se reći, dobro brodi uzburkanim morima, premošćuju se krize. Dobar je to putokaz jer građeni žele Hrvatsku prava i pravednosti u kojoj se cijeni rad, obrazovanje i znanje jer je demografski vitalnija Lijepa Naša jedino rješenje za budućnost hrvatskog naroda.

"Samo živom voljom, u suradnji svih za sve, stvara se sa živima živa povijest jednog naroda", rekao je Stjepan Radić.

11.08.2022., 17:01h
23. travanj 2024 14:10