Hackathon na Sveučilištu u ZadruUnizd
StoryEditor
HACKATHON NA UNIZD

ZADAR Znanstvenici sa šest sveučilišta o održivom razvoju obalnih gradova...

Znanstvenici sa šest europskih sveučilišta okupljenih u alijansu EU-CONEXUS na Sveučilištu u Zadru tijekom dva dana sudjeluju na Hackathonu pod nazivom „Smart4Coast“, na kojemu će ponuditi rješenja vezana uz izazove s kojima se susreću obalni europski gradovi. U ovu alijansu okupljena su, naime, sveučilišta čija su središta u europskim obalnim gradovima Zadru, Ateni, La Rochelleu, Valenciji, Klaipedi i Bukureštu...

Znanstvenici sa šest europskih sveučilišta okupljenih u alijansu EU-CONEXUS na Sveučilištu u Zadru tijekom dva dana sudjeluju na Hackathonu pod nazivom „Smart4Coast“, na kojemu će ponuditi rješenja vezana uz izazove s kojima se susreću obalni europski gradovi. U ovu alijansu okupljena su, naime, sveučilišta čija su središta u europskim obalnim gradovima Zadru, Ateni, La Rochelleu, Valenciji, Klaipedi i Bukureštu.

image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd

Nakon kratkog upoznavanja na koktelu dobrodošlice timovi su dobili zadatak osmisliti i prezentirati svoja rješenja na teme vezane za održivost i održivo upravljanje obalnim područjima u podtemama Mobilnost, Pametni gradovi, Zaštita mora, Izazovi u području klime i voda te  Turizam.

image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd

- Duboko smo uvjereni da će ovaj skup otvoriti prostor za konstruktivnu raspravu, jer nam je svima u interesu da znanstveni pristup učinimo još kompetetivnijim te da mu damo mjesto u društvu koje mu pripada. I ovaj će Hackathon nastojati slijediti taj put, promičući razmjenu informacija, znanja i iskustava te šireći ideju, filozofiju i kulturu kvalitete u vašem području., rekao je u pozdravnoj riječi prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić, zahvaljujući svima koji su pristali doći u Zadar i prezentirati svoja rješenja.

image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd

Tijekom Hackathona timovima su na raspolaganju biti mentori koji ih savjetuju i usmjeravaju kako bi konačni rezultat bilo što kvalitetnije rješenje. Ekipa Sveučilišta u Zadru pokušat će riješiti probleme s prometom uz korištenje električnih bicikala i romobila, Odjelu za biotehnologiju Poljoprivrednog sveučilišta u Ateni predstavit će nanobiosenzore za uočavanje mikroplastike u moru, a i svi drugi timovi izradit će alate za održivo upravljanje obalnim područjima.

Drugog dana Hackathona pobjednike će odabrati stručni žiri

image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd

Danas poslijepodne, nakon prezentacija, stručni žiri će nakon što prezentiraju svoja rješenja odabrati pobjednike, a tri pobjednička tima čekaju vrijedne nagrade, izvijestili su sa Sveučilišta.

image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd
image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd
image

Hackathon na Sveučilištu u Zadru

Unizd
02.02.2023., 09:03h
ZADARSKI TJEDNIK
19. travanj 2024 19:53