Pašmanski školarciOpćina Pašman
StoryEditor

Krenuli škola i vrtić malenim Pašmancima; 10 novih prvašića i 18 novoupisanih vrtićanaca

Malo, po malo i polako se na radne navike u novoj pedagoškoj godini privikavaju školarci i polaznici vrtića. Pa tako i kada je u pitanju otok Pašman...

Nakon završenog ljetnog programa najprije je u četvrtak, 1. rujna krenula u vrtiću Bodulić nova pedagoška godina redovitim vrtićkim programom za dvije odgojne skupine u centralnom objektu u Dobropoljani te redovitim jasličkim programom za jednu odgojnu skupinu u područnom objektu u mjestu Banj.

image

Otočki vrtičanci

Pšćina Pašman

– Druženje je započelo za 60-tak djece u dobi od jedne godine do polaska u školu, a tijekom godine će im se pridružiti i djeca koja čekaju da steknu uvjete za upis ako za to bude mogućnosti. Osim redovitog programa u našem vrtiću organiziramo i obavezni program predškole koji je integriran u redovni program. Ove godine je iz našeg vrtića u prvi razred otišlo 10-ero djece, a novoupisano je 18-ero djece- izjavila je ravnateljica vrtića Agata Korenić, prenosi općinska web stranica.

Financiraju kupnju đačkih radnih bilježnica i materijala...

Općina Pašman i ovu godinu financira nabavu radnih bilježnica i obaveznih radnih materijala za učenike i učenice s prebivalištem na području općine Pašman u školskoj godini 2022./2023. Financiranje radnih bilježnica je jedna od mjera općinskog programa poticanja nataliteta i sprječavanja iseljavanja obitelji s otoka koju Općina Pašman neprekidno provodi već više godina za redom. Roditelji/skrbnici djeteta trebaju predočiti potvrdu da dijete pohađa Osnovnu školu Vladimir Nazor u Neviđanima, račun o kupljenim radnim bilježnicama i obaveznim radnim materijalima te presliku tekućeg računa.

Za učenike koji pohađaju osnovnu školu od prvog do četvrtog razreda iznos financiranja je do 400 kuna po učeniku, a za školarce koji pohađaju osnovnu školu od petog do osmog razreda taj iznos je po učeniku do 600 kuna.

Rok za podnošenje zahtjeva s dokazima o ispunjavanju uvjeta je 19. rujna...

Prvi dani u vrtiću za neku djecu su stresni jer sigurnost svog doma zamjenjuju s novim, nepoznatim okruženjem, napominju.

– Ovim važnim korakom u njihovom životu postaju dio naše vrtićke obitelji u kojoj će zajedno s odgojiteljima i novim prijateljima graditi sretno mjesto prijateljstva i igre, želja nam je da naš vrtić bude poticajno okruženje u kojem će djeca razvijati sposobnosti i kreativnost, a sve za dobrobit djece, za kraj dodaje Korenić.

image

Pašmanski školarci

Pašmanski školarci

A koji dan iza, u ponedjeljak, 5. rujna, započela je nova nastavna godina i učenicama i učenicima u OŠ Vladimir Nazor Neviđane, kako kaže ravnatelj škole Ivan Hrabrov, u školu je upisalo ukupno 10 novih prvašića.

– Osim prvaša imamo i četiri upisana učenika nevezano za prvi razred, što čini ukupno 105 učenika. To je malo smanjenje u odnosu na prošlu godinu kad smo imali 108 učenika. Veselimo se svakom učeniku koji se upiše iz druge škole, svakoj obitelji koja se odluči živjeti na otoku i povjeriti nam obrazovanje svoga djeteta. Zato ćemo se truditi i ove godine učenicima pružiti što više aktivnosti i što bolje uvjete za rad. Nadamo se da će ovo biti godina koja će omogućiti realizaciju isplaniranih školskih projekata, kao i planiranje novih, kaže ravnatelj Hrabrov, napominjući i kako je nastavna godina počela je bez epidemioloških mjera što školi bitno olakšava rad. Prvi nastavni dan obilježila je prigodna svečanost gdje su nove prvaše pjesmom i recitacijom pozdravili dosadašnji učenici, a ravnatelj je održao pozdravnu riječ, prenose nam iz Pašmana. (PL)

image

Nastavni radni materijal

Općina Pašman
11.09.2022., 01:18h
26. travanj 2024 01:24