<p>PU Zadarska</p>
PU ZadarskaPuz
StoryEditor
IZ POLICIJSKOG BILTENA

Zadar -u Porscheu pronašli 113 grama kokaina, Pakoštane i Preko - vozili Peugot i Opel krivotvorenih tablica, u Dragama i Petrčanima - ukrali alat, na Liburnskoj obali i - bicikl u vlasništvu Nijemca...

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave zadarske evidentirani su: neovlaštena proizvodnja i promet drogama, 2 krivotvorenja isprava, 2 teške krađe, 1 krađa, 1 narušavanje javnog reda i mira te 10 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, tri osobe su teže te je osam osoba lakše ozlijeđeno...

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Policijski službenici Policijske postaje Zadar  proveli su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo - Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Naime, u subotu, 26. studenog oko 15.40 sati na području Zadra policijski službenici su u kontroli prometa zatekli automobil Porsche zagrebačkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 28-godišnjak kod kojeg je pronađeno oko 113 grama kokaina pakirano u tri pojedinačna pakiranja te novac u domaćoj i stranoj valuti za kojeg se sumnja da potječe od preprodaje droge.

Vozač je uhićen, pronađena droga i novac su mu oduzeti. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog 28-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske...

Osumnjičeni za krivotvorenje isprava

Policijski službenici Policijske postaje Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjom hrvatskom državljankom, koju se sumnjiči za  krivotvorenja isprava.  

Naime, osumnjičenu su u prilikom nadzora prometa policijski službenici u subotu poslijepodne (26. studenog) u Pakoštanima zaustavili dok je upravljala  automobilom Peugeot zadarskih registracijskih oznaka, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake... Protiv 40-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Također je dovršeno i kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg su policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar u subotu poslijepodne zaustavili u Preku, dok je upravljao Opelom zadarskih registarskih oznaka, na kojem su bile postavljene registarske oznake drugog vozila.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.

Teška krađa

S četvrtak na petak, 24./25. studenog u Dragama, nepoznati počinitelj je provalio u radni stroj 24-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio gorivo i alat.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava zbog teške krađe...

Sa subote na nedjelju, 26./27. studenog u Petrčanima, nepoznati počinitelj je provalio u objekt u izgradnji, odakle je otuđio razni električni alat u vlasništvu trgovačkog društva. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava...

Krađa

U petak, 25. studenog u Zadru, nepoznati počinitelj je na Liburnskoj obali otuđio bicikl u vlasništvu 29-godišnjeg njemačkog državljanina.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava.

28.11.2022., 10:23h
ZADARSKI TJEDNIK
20. travanj 2024 15:08