<p>Policijska uprava</p>
Policijska upravaPu Zadarska
StoryEditor
POLICIJA JAVLJA

Zbog noćne vožnje po Zadru u alkoholiziranom stanju, dva vozača i jedna vozačica zadržani na triježnjenju...

U protekla 24 sata PU zadarska procesuirala i napad na policajca, krađu brodske opreme i dijelova automobila...

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske evidentirana je prisila prema službenoj osobi, 1 teška krađa, 1 krađa te 3 prometne nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena

DOVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

Prisila prema službenoj osobi

Policijski službenici Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjom hrvatskom državljankom koju se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, nedjelju, 27. studenog oko 14.45 sati u Zadru u Ulici Akcije Maslenice, nakon zaprimljene dojave kako unutar ugostiteljskog objekta pod vidljivim utjecajem alkohola ženska osoba narušava javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način, vrijeđajući konobara koji je odbio uslužiti alkoholnim pićem, nakon čega je nastavila vrijeđati i zaštitara.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, zatekli su 44-godišnjakinju koja se pokušala udaljiti vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike, u namjeri da ih spriječi u postupanju prilikom narušenog javnog reda i mira, pružala je aktivni otpor te je i fizički nasrnula na policijskog službenika udarajući ga rukama.

Uz uporabu sredstava prisile dovedena je u službene prostorije policije gdje joj je utvrđena koncentracija alkohola od 1,79 g/kg te je kod nje pronađeno oko 1,8 grama marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 44-godišnjakinje podnesena je kaznena prijava zbog kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, te je nadležnom sudu podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona protiv javnog reda i mira te Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Teška krađa

U vremenu od 18. do 23. studenog u Zadru na predjelu Arbanasa, nepoznati počinitelj je provalio u brod 69-godišnjeg vlasnika, odakle je otuđio raznu brodsku opremu.

Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava.

Krađa

U vremenu od 25. do 28. studenog u Zadru, u Ulici Franje Tuđmana nepoznati počinitelj je otuđio dijelove automobila u vlasništvu 56-godišnjakinje, materijalna šteta iznosi više tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava.

Vožnja u akoholiziranom stanju

Prometna policija je jučer, oko 20.10 sati na Benkovačkoj cesti zaustavila moped zadarskih registarskih oznaka s kojim je pod utjecajem alkohola od 2,12 g/kg upravljao 27-godišnjak koji je pri tom odbio test na droge, nadalje oko 01.00 sati u Ulici Put Nina, 25-godišnji vozač je upravljajući automobil BMW zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,89 promila, sletio s kolnika i izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Dok su u 04.15 sati u Ulici Put Dikla zaustavili 46-vozačicu automobila Toyota zadarskih registarskih oznaka kod koje je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,13 promila. Tijekom postupanja vrijeđala je i omalovažavala policijske službenike, nakon čega je uhićena i smještena u prostorije policije, javlja PU Zadarska...                                                            

29.11.2022., 10:54h
ZADARSKI TJEDNIK
19. travanj 2024 15:09