27882
Velimir BrkiĆ
StoryEditor
Završile u OB Zadar

Dvije maloljetnice u Kalima pale s romobila i ozlijedile se

Policija apelira na vozače električnih romobila da se tijekom vožnje propisno kreću pješačkim nogostupom pri čemu osim svoje sigurnosti, moraju voditi računa i o sigurnosti pješaka te da tijekom vožnje koriste sigurnosnu kacigu

Jučer, 18. srpnja oko 05 sati u mjestu Kali dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije maloljetne hrvatske državljanke u dobi od 15 godina.

Sumnja se da je do prometne nesreće došlo dok je maloljetnica rođ. 2008. godine upravljala osobnim prijevoznim sredstvom na električni pogon (električni romobil) na kojem se nepropisno kao putnica, vozila maloljetnica rođ. 2009. godine, te se nepropisno kretala kolnikom Ulice Sv. Lovre. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Mul brzinu kretanja vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste uslijed čega je izgubila kontrolu nad upravljačem te obje, zajedno s romobilom padaju na kolnik.

Za vrijeme vožnje na osobnom prijevoznom sredstvu, niti vozačica niti putnica nisu koristile zaštitnu kacigu.

Liječnička pomoć pružena im je u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno kako je vozačica romobila zadobila teške tjelesne ozljede dok su putnici utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Policija će o događaju dostaviti izvješće mjerodavnom državnom odvjetništvu, a sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, maloljetna vozačica će biti prekršajno sankcionirana.

19.07.2024., 12:46h
19. rujan 2024 03:16