<p>PROMETNA POLICIJA</p>
PROMETNA POLICIJAPu Zadarska
StoryEditor
Zadržani u zatvoru

Jedan vozio pijan s poništenom vozačkom, drugi dok je imao zabranu upravljanja vozilom

Vozač u Gračacu vozio pod utjecajem alkohola te kod sebe nije imao osobne dokumente, a vozačke dozvola mu je ranije oduzeta zbog prikupljenih negativnih bodova, dok se vozač u Zadru oglušio na naredbe policijskih službenika dok je vozio za vrijeme izrečene zaštitne mjere

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac, danas su na Općinski sud u Gospiću doveli 59-godišnjeg hrvatskog državljanina uz optužni prijedlog zbog utvrđenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i iz Zakona o osobnoj iskaznici. Nakon saslušanja na sudu određena mu je mjera zadržavanja u zatvoru do 18. srpnja 2024. godine, nakon čega je 59-godišnjak predan u Zatvor u Gospiću.

Naime, jučer 04. srpnja u 17.00 sati policijski službenici su tijekom nadzora prometa u Zagrebačkoj ulici u Gračacu zaustavili automobil srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao 59-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola.

Provedenim alkotestiranjem, vozaču je utvrđena koncentracija od 1,96 g/kg alkohola u organizmu, kod sebe nije posjedovao osobne dokumente, dok je daljnjim provjerama utvrđeno da mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja doveden na nadležni Općinski sud.

U Zadru je jutros na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru doveden 33-godišnji hrvatski državljanin kojeg su policijski službenici Policijske postaje Zadar zaustavili sinoć, 04. srpnja u 21.15 sati u Zadru u Ulici 112. brigade dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima B kategorije i koji se oglušio na zvučnu i svjetlosnu signalizaciju policijskih službenika koji su ga ubrzo potom zaustavili.

 

05.07.2024., 15:24h
08. srpanj 2024 05:34