39314
Pu Zadarska
StoryEditor
Kontrolirano 1 201 vozilo

Na zadarskim prometnicama 38 prometnih nesreća, tri osobe teže a osam lakše ozlijeđeno

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 12. do 15. srpnja 2024. godine, utvrdili su ukupno 434 prekršaja od kojih izdvajamo:

  • 32 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • 117 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja,
  • 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
  • 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirana su i 22 prekršaja kod vozača motociklista zbog nenošenja zaštitne kacige.

Nadalje, 26 vozača je sankcionirano zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja te 11 zbog prekršaja upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. Iz prometa su isljučena 34 vozača i 16 vozila.

Dogodilo se 38 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene te je osam osoba lakše ozlijeđeno.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 54-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u nedjelju, 14. srpnja u 20.17 sati u Ulici Andrije Hebranga u Zadru dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja motornim vozilom.

Alkotestiranjem vozača, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,99 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 54-godišnjak je danas doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru

15.07.2024., 14:55h
18. listopad 2024 09:38