39314
Pu Zadarska
StoryEditor
Kroz vikend 252 prekršaja

Policija sankcionirala šesnaest motociklista zbog nenošenja kacige

Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 21. do 24. lipnja 2024. godine, utvrdili su ukupno 252 prekršaja od kojih izdvajamo:

  • 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
  • 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
  • 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Evidentirano je i 16 prekršaja kod vozača motociklista zbog nenošenja zaštitne kacige.

Nadalje, 9 vozača je sankcinirano zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja te 4 zbog prekršaja upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda. Iz prometa su isljučena 42 vozača i 6 vozila.

Dogodile su se 23 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene te su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u subotu, 22. lipnja u 22.21 sata na Viru dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozača, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,22 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcioniran.

24.06.2024., 13:56h
05. srpanj 2024 17:49