39981
Hina/ Tomislav Pavlek
StoryEditor
Opekline četvrtog stupnja

Preminuo muškarac koji se polio benzinom i zapalio na Markovu trgu

Muškarac koji se polio benzinom i zapalio na Markovu trgu preminuo je večeras od zadobivenih ozljeda, izvijestili su u utorak navečer iz KBC-a Sestre milosrdnice

Muška osoba koja se samozapalila na Markovom trgu u Zagrebu te je bila zbrinuta na Klinici za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u jedinici intenzivnog liječenja je usprkos poduzetim naporima liječnika preminula od zadobivenih ozljeda iza 21 sat, navodi se u priopćenju.

Muškarac je, kako su ranije izvijestili, zadobio opekline četvrtog stupnja po cijeloj površini tijela.

Jutros u 9,37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba zapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. "Čim je obaviješten, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", priopćio je jutros vladin glasnogovornik Marko Milić.

Nešto kasnije, na konferenciji za novinare premijer Plenković je, među ostalim, izrazio žaljenje obitelji stradalog muškarca poručivši kako očekuje da nadležne službe, koje su odmah reagirale, o tom događaju i dalje izvješćuju javnost.(Hina)

11.06.2024., 22:55h
22. srpanj 2024 10:48