<p>Don Darko Marušić služi Svetu misu</p>
Don Darko Marušić služi Svetu misuZadarski Tjednik arhiva/Velimir BrkiĆ
StoryEditor
ZAVRŠENA ISTRAGA

Svećenik uhićen?

Šibenska policija promptno je završila kriminalističko istraživanje oko još jednog skandala u Katoličkoj crkvi. Naime, don Darka Marušića, svećenika u župi Perušić Benkovački, optužila je maloljetna djevojka zbog seksualnog uznemiravanja

Iz šibenske policije tek šturo priopćenje - ‘Kriminalističko istraživanje je završeno. Poduzeli smo sve mjere i radnje i na primjeren i pravovremen način obavijestili nadležno državno odvjetništvo." S obzirom da je riječ o maloljetnoj osobi, ovakav oprez nije čudan, jer policija je dužna štititi prava djeteta. No, s obzirom na kvalifikaciju potencijalnog kaznenog djela, iako to policija nije potvrdila, može se zaključiti da je, nakon završene istrage, svećenik don Darko Marušić uhićen i prepraćen zatvorskom nadzorniku, a protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Nakon što je skandal izašao u javnost, Zadarska nadbiskupija je osumnjičenog svećenika razriješila svih njegovih službi u Nadbiskupiji. ‘Svjesni da je i sama osnovana sumnja u počinjenje kaznenog djela na štetu maloljetnika od strane svećenika uvijek težak udarac mogućim žrtvama, zajednici vjernika i cjelokupnoj Crkvi, ovim putem izražavamo svoje suosjećanje i žaljenje‘, stoji, među ostalim u priopćenju Zadarske nadbiskupije.

Podsjetimo, don Darko Marušić zaređen je za svećenika 2011. godine u zadarskoj katedrali Sv. Stošije. Danas ima 39 godina, a u Perušiću Benkovačkom, župi s oko stotinjak vjernika služi posljednjih nekoliko godina dok je prije toga bio u službi u Gorici i Raštanima.

17.09.2024., 14:49h
19. rujan 2024 01:33