<p>Pronađeno kod 26-godišnjakinje</p>
Pronađeno kod 26-godišnjakinjePu Zadarska
StoryEditor
ZAVRŠILA U PRITVORU

U Benkovcu kod 26-godišnjakinje pronađena droga, 12 mobitela i veća količina novca

Hrvatska državljanka je prilikom postupanja dragovoljno policijskim službenicima izručila manju količinu marihuane

O rezultatima drugog kriminalističkog istraživanja, novinare je upoznao voditelj Odjela kriminaliteta droga, Jure Ražov.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su tijekom vikenda na području Benkovca zaustavili i kontrolirali osobno vozilo, kojim je upravljala 26-godišnja hrvatska državljanka koja je prilikom postupanja dragovoljno policijskim službenicima izručila manju količinu marihuane.

Nadalje, obavljenom pretragom vozila te doma i ostalih prostorija koje koristi, kod osumnjičene je pronađeno i oduzeto oko 27 grama marihuana, oko 9,8 gama kokaina, pakiranog u više pojedinačnih pakiranja te 12 kom mobilnih uređaja i jedna termo vizijska kamera.

Osim droge, pronađena je i oduzeta određena veća količina novčanih sredstava u različitim monetama.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja, protiv iste nadležnom općinskom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog postojanja osnovane sumnje u Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te je predana u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.

U uvodnom dijelu konferencije, načelnik Dražina je iznio statističke podatke te sigurnosne pokazatelje za prethodno razdoblje od početka 2024.godine, s naglaskom na broj zabilježenih kaznenih djela, prometnih nesreća te evidentiranih prekršaja.

Dodao je kako su na području Policijske uprave zadarske u posljednjih tjedan dana dovršena dva značajna kriminalistička istraživanja, koja su samo nastavak pozitivnog niza i angažmana polciije u sferi tamne brojke ovakvih kaznenih djela.

28.05.2024., 12:53h
21. rujan 2024 05:34