31287
Pu Zadarska
StoryEditor
Kontrola prometa

Vozio pod utjecajem droge, a ostali pod utjecajem alkohola

Jučer, 24. kolovoza u 11.40 sati u Zadru u Ulici don Bože Milanovića policijski službenici Policijske postaje Zadar su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 39-godišnji hrvatski državljanin

Kontrolom vozača utvrđeno je da vozilom upravlja prije položenog vozačkog ispita, za vrijeme izrečene mjere zabrane upravljanja motornim vozilom. Testiranje na prisutnost droga u organizmu je odbio. Policijski službenici su od njega oduzeli oko 0,7 grama marihuane.

Uhićen je i priveden u prostorije policije. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga jučer je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Noćas, u 01.20 sati u Ulici Andrije Hebranga u Zadru policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka. Kod 41-godišnjeg vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 0,85 g/kg te je od njega oduzeto oko 11,3 grama hašiša.

Na državnoj cesti DC-08 u Islamu Latinskom noćas, u 04.09 sati policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili su automobil austrijskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 21-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,44 g/kg.

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac su u Maslenici u Ulici Gojka Šuška u 01.50 sati u kontroli prometa zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin. Alkotestiranjem kod vozača je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,50 g/kg.

Sva trojica vozača su isključena iz prometa te su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok je 41-godišnjak sankcioniran i zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

25.08.2024., 13:02h
13. rujan 2024 15:55