Bogata adventsak događanjaTz Zadar
StoryEditor
OD 24.STUDENOG DO 7. SIJEČNJA, TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Advent u Zadru uz brojna bogata događanja, za Novu godinu - Rišpet, Forum i Madre Badessa!

Krajem studenog započinje još jedno izdanje Adventa u Zadru, na kojemu će se i ovih blagdana, od 24. studenog do 7. siječnja sljedeće godine, građani moći zabaviti uz odabrana jela i pića, nastupe glazbenih izvođača te različita zabavna događanja namijenjena djeci i odraslima.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar

Organizatori manifestacije tradicionalno su Grad Zadar, Turistička zajednica grada Zadra i Tržnica Zadar d.o.o. u suradnji i partnerstvu sa zadarskom Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom obrtničkom komorom Zadar i Udrugom zadarskih ugostitelja.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar

Advent započinje paljenjem prve adventske svijeće u crkvi sv. Šime, nakon čega počinju zabavna događanja. Na tradicionalnom Božićnom sajmu u atriju palače Cedulin, moći će se razgledati jaslice i prigodno ukrašeni prostor, koji će razveseliti posebno najmlađe. Osim različitih animacijskih programa, djecu također očekuju posjeti sv. Nikole 6. prosinca i sv. Luce 13. prosinca te dječji doček Nove godine 31. prosinca u jutarnjim satima.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar

Naravno, glavna događanja odvijat će se na otvorenom, na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića, gdje će biti raspoređeno ukupno 25 drvenih kućica u kojima će se prodavati mesni specijaliteti primjereni za ovo doba godine, fritule, kuhano vino i razne druge poslastice. Poseban šušur i ove se godine očekuje na Badnjem jutru u Zadru, u kojemu se zabava tradicionalno širi na cijeli Poluotok.

U adventskim vikendima na zadarskoj pozornici nakon Dalmatina nastupit će Marko Škugor, Opća Opasnost, Matija Cvek, Petar Grašo, Soulfingersi, grupa Cambi, 4 tenora, Ivan Zak, a na Badnje jutro izvođači koji nastupaju u TV emisiji A strana, koji su prošle godine u istoj prigodi oduševili Zadrane - Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri...

Središnje mjesto dobre zabave bit će pozornica na Trgu Petra Zoranića, koju će koncertom 24. studenoga otvoriti Dalmatino. Jedan od najpopularnijih dalmatinskih pop sastava priprema se za koncert karijere u Areni Zagreb 21. prosinca, a zadarska publika moći će mjesec dana ranije čuti repertoar koji su pripremili iz bogate dvadesetogodišnje karijere sastava.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar

U adventskim vikendima na zadarskoj pozornici nakon Dalmatina nastupit će Marko Škugor, Opća Opasnost, Matija Cvek, Petar Grašo, Soulfingersi, grupa Cambi, 4 tenora, Ivan Zak, a na Badnje jutro izvođači koji nastupaju u TV emisiji A strana, koji su prošle godine u istoj prigodi oduševili Zadrane - Vjeko Ključarić, Eni Jurišić, Daniel Jurišević i Sabrina Hebiri.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar

Za doček Nove godine na Narodnom trgu nastupit će Madre Badessa Band, klapa Rišpet i grupa Forum.

-U okviru "Adventa" brojni restorani, kafići, trgovine i muzeji osigurat će prigodne cijene i ponudu jela u okviru projekta "Đir po gradu"... - najavili su iz TZ-a.

image

Bogata adventsak događanja

Tz Zadar
24.10.2022., 18:47h
ZADARSKI TJEDNIK
11. prosinac 2023 13:01