<p>Das Supertalent auf Deutsch</p>
Das Supertalent auf DeutschNada Nekić
StoryEditor
PROVIDUROVA PALAČA

“Deutsch lernen macht Spaß!”

Supertalent show za učenike i studente njemačkog jezika: sudjelovali su učenici OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Starigrad, OŠ Krune Krstića, Jezične gimnazije Vladimir Nazor te studenti Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru...

Upredblagdanskom ozračju i raspoloženju održan je prvi regionalni Supertalent show za učenike i studente njemačkog jezika kojeg je organiziralo KDV - Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika Ogranak Zadar uz angažman prof. Nade Nekić, voditeljice Ogranka.

Natjecanje je organizirano u povodu 30. obljetnice postojanja KDV-a, a održalo se u polivalentnoj dvorani prekrasne Providurove palače u kojoj se tom prigodom tražilo mjesto više...

17 izvrsnih izvedbi

Sudjelovali su učenici OŠ Petra Preradovića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Starigrad, OŠ Krune Krstića, Jezične gimnazije Vladimir Nazor te studenti Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru.

Nastupe učenika i studenata mentorirale su: Nediljka Nekić,prof., Nada Nekić, prof., Ivka Šarlija, prof., Luca Knežević, prof., Marina Bais, prof., Suzana Matković, prof., Ana Bjeliš, prof., Anita Pavić Pintarić, dr.sc. i Helga Begonja, dr. sc.

Osim natjecatelja, tu su bili i roditelji, prijatelji, učitelji, profesori i ljubitelji njemačkog jezika te stručni žiri od četiri člana koji je između 17 izvrsnih izvedbi odabrao najbolje prema kriterijima: jezični i vokalni izričaj, scenski nastup, umjetnički dojam i kreativnost te na kraju proglasio i pobjednike u dvije kategorije:

I KATEGORIJA: Osnovne škole

1. ”In der Weihnachtsbäckerei”, učenici 4. razreda OŠ STARIGRAD, Starigrad

Mentorica: Luca Knežević, prof.

2. ”Lichterkinder”, učenici 5. razreda OŠ ŠIME BUDINIĆA, Zadar

Mentorica: Nada Nekić, prof.

3. ”Ein bisschen Frieden”, Eva Faričić, učenica OŠ ŠIMUNA KOŽIČIĆA BENJE, Zadar

Mentorica: Ivka Šarlija, prof.             

II KATEGORIJA: Srednje škole i Sveučilište

1. ”Lieblingsmensch”, Anamarija Moro, studentica Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru

Mentorica: Anita Pavić Pintarić, dr. sc.

2. ”Bitte, hör nicht auf zu träumen”, Valentina Gudelj, studentica Odjela za germanistiku Sveučilišta u Zadru

Mentorica: Helga Begonja, dr. sc.

3. ”Die Leiden des jungen Werther”, Tonka Klarin i Petar Đoković, učenici Jezične gimnazije Vladimir Nazor Zadar

Mentorice: Suzana Matković, prof. i Ana Bjeliš, prof.

Gotovo stotinu učenika

U priredbi je kroz pojedinačne i grupne izvedbe sudjelovalo gotovo stotinu učenika i studenata i svi su htjeli biti supertalent ovog natjecanja važnog za sve koji uče i vole njemački jezik. A odlične izvedbe učenika i studenata rezultat su njihovog vrijednog i ustrajnog rada te nastojanja njihovih mentora.

 

BROJNI I RAZNOVRSNI PROGRAMI UČENIČKIH RAZMJENA

Velik broj vrhunskih visokoškolskih ustanova i istraživačkih instituta nalazi se u zemljama njemačkog govornog područja. U suradnji sa zemljama njemačkog govornog područja postoje brojni i raznovrsni programi učeničkih razmjena i stipendiranja te mogućnosti usavršavanja i odrađivanja prakse za studente i znanstvenike u zemljama njemačkog govornog područja.

- Za vrijeme zbrajanja glasova žirija posjetio nas je i Djed Božićnjak i iznenadio slatkim poklonima koje je uručio svim natjecateljima. Podršku, promotivne materijale, nagrade i priznanja za ovo događanje osigurali su KDV - Društvo učitelja i profesora njemačkog jezika, Njemačko Veleposlanstvo Zagreb, Školska knjiga Zagreb te Goethe Institut Kroatien. Cilj aktivnosti bio je potaknuti i motivirati na učenje njemačkog jezika te istaknuti njegovu važnost i prednosti učenja, kao i pokazati svima kako razgovarati, recitirati, pjevati i glumiti na njemačkom jeziku može biti jednostavno, lijepo i zabavno! Bila je to prava proslava njemačkog jezika, a moto priredbe bio je “Deutsch lernen macht Spaß!”, kaže nam prof. Nada Nekić, voditeljica Ogranka.

12.01.2023., 09:24h
05. listopad 2024 12:33