<p>Kolegij gradonačelnika i pročelnika upravnih odjela</p>
Kolegij gradonačelnika i pročelnika upravnih odjelaAndrea Kršlović
StoryEditor
ODRŽAN KOLEGIJ GRADONAČELNIKA I PROČELNIKA UO

Dukić najavio rast plaća u Gradskoj upravi, ali i javnoj vatrogasnoj postrojbi

Danas bi napokon trebalo biti gotovo asfaltiranje Puta Dikla, idući tjedan kreće se s uređenjem parka Citadela, očekuje se i natječaj za izgradnju novih grobnica, a građani će uskoro moći ugovarati otkup tih grobnih mjesta

Osim dopune Odluke o korištenju javnih površina, jutros se na kolegiju gradonačelnika s pročelnicima upravnih odjela raspravljalo i o sljedećim temama.

Povećavaju se plaće djelatnika proračunskih korisnika Grada Zadra

- Ovu odluku smo pripremili i pravovremeno najavili i nije istina da smo je odgađali iz političkih razloga, nego je trebalo pričekati donošenje proračuna. Gradske tvrtke i ustanove odavno plaćama nisu konkurentne onima na realnom tržištu rada. Plaća diplomiranog pravnika, ekonomista i ostalih struka visoke i više stručne spreme u zadarskoj javnoj upravi na razini je srednje stručne spreme u realnom sektoru, kazao je gradonačelnik Dukić, te nastavio:

- Odlukom se ide na povećanje plaća za sve proračunske korisnike. Djelatnicima javne vatrogasne postrojbe predviđeno je povećanje plaća od 20%, djelatnicima javnih gradskih ustanova, kao i djelatnicima Gradske uprave predviđeno je povećanje plaća od 12%.

I dalje traju pregovori s predstavnicima sindikata komunalnih društava Liburnija, Nasadi i Čistoća, a Vodovod je pred potpisivanjem novog kolektivnog ugovora.

Što se tiče povećanja plaća direktora trgovačkih društava i ravnatelja ustanova, donešena je odluka da se i njima dopušta veći iznos bruto plaće, uz gradonačelnikovo objašnjenje:

- Maksimalni iznos bruto plaće direktora trgovačkih društava i ravnatelja ustanova nije se mijenjao ni povećavao već dugi niz godina. S ovim povećanjem djelatnicima njihova bi plaća bila u drugom platnom razredu. Zbog toga smo ove godine donijeli nove odluke u kojima se utvrđuje i dopušta veći iznos bruto plaće direktora trgovačkih društava i ravnatelja ustanova, kazao je gradonačelnik Dukić.

Projekt aglomeracije Zadar - Petrčane

Gradonačelnik Dukić naglasio je kako su na Bokanjcu završeni svi radovi 8 mjeseci prije ugovorenog roka, ali je nužno urediti još par ulica. Danas bi trebalo biti gotovo asfaltiranje Puta Dikla, a danas trebali bi se završiti i radovi polaganja asfalta na sjevernom djelu rampade u Diklu. Postavlja se i kamena obloga na šetnici u punoj širini, koja će završiti do sredine lipnja, a tada će se asfaltirati i drugi dio rampade. Nastavak radova na Puntamici slijedi 15. rujna 2023. godine.

HNK ZADAR

Direktorica HNK Zadar obavijestila je javnost o zaprimljenim pismima namjere, radi se o dvije ozbiljne ponude od isto tako ozbiljnih investitora. Ovaj tjedan gradska je uprava imala prezentaciju tih ponuda, a narednoga tjedna će na sastanku predstaviti ponude vijećničkim klubovima, kako bi se poduzeli koraci oko preoblikovanja Kluba.

Početak uređenja parka Citadela

Idući tjedan kreće se s uređenjem parka Citadela, obnovit će se postojeće sportsko igralište s tribinom, postaviti rasvjeta i urediti okoliš.

Izgradnja komunalne infrastrukture

Gradonačelnik je najavio da kreće ugovaranje radova na uređenju parka uz Ulicu Kažimira Zankija, što je ujedno projekt koji će biti obrazac za uređenje urbanih šuma.

- Dobit će se jedan prekrasni rekreativni dio, osim zelenila i parka tu će biti i oprema u dogovoru sa skejterima. Raspisat ćemo natječaj i krenuti u projektiranje ostatka toga dijela parka prema Žmirićima. To će biti jedna zelena oaza, dva mjesna odbora će dobiti jedan novi rekreativni prostor, poručio je Darko Kasap, pročelnk Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.

Što se tiče radova na izgradnji novog Gradskog groblja u Crnom, budući da radovi idu po planu, došlo je vrijeme za raspisivanje natječaja za izgradnju grobnica.

- Stekli su se uvjeti da se sada može raspisati natječaj za izgradnju tri grobna polja, dakle tri vrste grobnica. Onoga trenutka kada se ugovori izvođenje radova na grobnicama, tada će Nasadi moći raspolagati i s građanima ugovarati otkup tih grobnih mjesta, kazao je pročelnik Kasap.  

Završena je i sanacija obalnog zida u Foši, projekt koji je sufinanciran od strane Ministarstva mora, pri čijem se izvođenju utvrdilo da je potrebno u cijelosti sanirati obalni zid sukladno konzervatorskim uvjetima.

- Ovih dana će se ucrtati prostor gdje bi trebala pristizati kola hitne pomoći za dovoz morskim putem svih onih kojima je potrebna zdravstvena zaštita. Komunalni odjel postavio je javnu rasvjetu i klupice, rekao je pročelnik Kasap.  

Tijekom idućeg tjedna trebao bi biti riješen i prometni čep kod ulice Put Kotlara i Šestanskog prolaza.

25.05.2023., 13:24h
28. travanj 2024 23:08