<p>Svečana sjednica povodom Dana grada Zadra</p>
Svečana sjednica povodom Dana grada ZadraZadarska županija
StoryEditor
DAN GRADA ZADRA

Erlić: Zadar je jedan od najprosperitetnijih gradova u Hrvatskoj

Gledajući na neiscrpan popis projekata i postignuća, kazao je Erlić, Zadar nikad nije rastao tako kako raste u posljednjih nekoliko godina u svim aspektima, unatoč svim krizama

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, Zadar je u petak obilježio Dan grada i blagdan nebeskoga zaštitnika sv. Krševana, a izaslanik premijera, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić rekao je na sjednici da je Zadar jedan od najprosperitetnijih gradova u Hrvatskoj.

- Zadar je jedan od najprosperitetnijih gradova u Hrvatskoj, grad koji se mijenja, koji raste i razvija se u svim gradskim četvrtima i područjima, rekao je Erlić čestitajući Zadranima njihov dan.

Dodao je i da je danas Zadar grad koji prati razvojne trendove u kojemu suvremeni čovjek, bilo kao pojedinac ili kao obitelj, može živjeti slobodno, sigurno i biti posvećen stvaranju bolje perspektive.

Gledajući na neiscrpan popis projekata i postignuća, kazao je Erlić, Zadar nikad nije rastao tako kako raste u posljednjih nekoliko godina u svim aspektima, unatoč svim krizama.

- U trećem desetljeću od osamostaljenja, Zadar je posvećen rastu i razvoju i zato ne smijemo zaboraviti temelje državnosti i odati priznanje braniteljima i žrtvama Domovinskog rata i njihovim obiteljima, naglasio je ministar Erlić te poručio da je za uspjehe i razvoj bitna suradnja s Vladom Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Dukić mladima: Zadar je vaš najbolji izbor; Počasni građanin Krešimir Ćosić - posthumno

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić pohvalio se projektima koji su počeli ili su dovršeni, poput obnovljene rive i Tehničke škole, a osjetan je, kaže, i porast zaposlenih.

- U posljednjih deset godina zaposlenost je porasla za dvadeset posto, a danas je u gradu 40 tisuća stanovnika u radnome odnosu, rekao je.

Istaknuo je da se ulaže u gospodarstvo, povisuju se potpore za poduzetnike, grade se POS-ovi stanovi, priprema teren za obiteljske kuće te pronalaze stambena rješenja za deficitarne kadrove.

- Novčana sredstva se ulažu i za sufinanciranje vrtića, za gradnju novih sadržaja u gradskim četvrtima od igrališta do mjesta za druženje. Zadar je vaš najbolji izbor, poručio je gradonačelnik mladima.

U ime predsjednika Republike Zadranima je Dan grada čestitao predstojnik Ureda predsjednika Orsat Miljenić te izaslanica predsjednika Sabora, saborska zastupnica Grozdana Perić.

Tradicionalno, dodijeljena su i godišnja priznanja i nagrade: počasni građanin Grada Zadra je Krešimir Ćosić – posthumno, Nagrada Grada Zadra za životno djelo uručena je umirovljenom profesoru Pavuši Vežiću, Ženskoj klapi Kapric, sportašima Mateju Neveščaninu, Šimi Periću i Mateu Škari te Dječjem vrtiću Sunce.

Grb Grada Zadra dobili su Krešimir Butić, Krsto Baljak i Tatjana Vukelić-Baturina. (Hina)

24.11.2023., 14:57h
18. svibanj 2024 13:34