Nastupom oduševili Zadrane i turistePu Gesta
StoryEditor
POZDRAV SUNCU I DOBRODOŠLA PREDIVNA TRADICIJA

FOTOGALERIJA: Brojni turisti i Zadrani uživali u plesnom programu velikih i malih Gestica...

Pozdrav suncu 24.09.

U 11:00..

Čaroban početak jeseni na zadarskoj rivi plesna udruga Gesta obogatila je svojim tradicionalnim plesnim kolažom na početku plesne sezone 2022./23. mameći poglede stotina šetača.

image

Nastupom oduševili Zadrane i turiste

Pu Gesta

Brojni turisti i domaći uživali su plesnom programu velikih i malih Gestica...

Pod vodstvom koreografkinje Nene Jurišić, osnivačice i umjetničke voditeljice Geste od samog početka do dan danas. U svoje plesne papuče ušla je sa šest godina i od onda su, kako kaže, dio njezinog života.

Gesta njenim idejama njeguje specifičan plesni izričaj za koji ni ona sam ne može reći točan naziv. Kombinacija klasičnih i suvremenih elemenata koji se stapaju s točnim ritmičkim cjelinama u glazbi, daju poseban scenski dojam i šarm koji su već prepoznatljivi publici koja prati njen rad.

image

Nastupom oduševili Zadrane i turiste

Pu Gesta

Pod vodstvom Jurišić Gestice su dobitnice niza priznanja i nagrada za svoje djelovanje i doprinos u promicanju plesne i izvedbene umjetnosti.

A plesna udruga Gesta uz sva brojna plesna putovanja, natjecanja i gostovanja vrijedno priprema novu dramsko-plesnu produkciju koju će premijerno izvesti 19. prosinca 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Iz Gestine radionice izašlo je preko 55 autorskih cjelovečernjih predstava za djecu i mlade, ali tko je pogledao barem jednu Gestinu produkciju reći će i za odrasle, jer uostalom Gesta je od samog osnutka prije punih 20 godina nakon vrlo kratkog perioda dodala uz svoj plesni kolaž i dramski dio. Toliko puno uspješnica od kojih ćemo se prisjetiti nekih (Hotel-Otom-potom, Veliki snovi, Drvo života, Bajka.hr, Zajedno u Novu, Odgoojooj, Božićni šoping u SuperOvoj, Vremeplov i dr.) pokazatelji su da je spoj ovih dviju umjetnosti u Gestinu radu bio pun pogodak.

Do tada, klikom na ikonicu iznad teksta uživajmo svi skupa u prekrasnim galerijskim fotkicama, koreografskim zamislima,  očaravajućim plesačkim koracima i plesnim figurama... (PL)

image

Nastupom oduševili Zadrane i turiste

Pu Gesta
25.09.2022., 01:07h
ZADARSKI TJEDNIK
18. travanj 2024 20:23