Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okolišaLuka Jeličić
StoryEditor
SAZNAJEMO OD PROČELNIKA DUJELE

Grad obećao da će Kožino uskoro dobiti dječje igralište!

U stalnom smo kontaktu s Mjesnim odborom i siguran sam da ćemo ili u dogovoru s vlasnikom zemljišta ili u neposrednoj blizini lokacije u najskorijem vremenu osigu­rati primjeren sadržaj za naj­mlađe - dječje igralište, kazao je pročelnik Dujela

Nastavljamo prošlotjednu priču o nedostatku javnog dječjeg igrališta u Kožinu. U središtu Kožina nalazi se župna kuća u čijem je dvorištu dugi niz godina bilo smješteno javno dječje igralište koje je prije nekoliko mjeseci uklonjeno, bez ikakve prethodne ili naknadne obavijesti mještanima o postupku i razlozima uklanjanja te su mještani s razlogom ostali razočaranim takvim tretmanom.

Nadbiskupija nije dala konkretne informacije

image

Prostor gdje je nekoć bilo postavljeno dječje igralište

Andrea Kršlović
Prema informacijama Državne geodetske uprave, zajedničkog informacijskog sustava zemljišnih knjiga i katastra, radi se o broju katastarske čestice 708 u katastarskoj općini Diklo. Na adresi Put Zgona 6, 23231 Kožino, na ukupnoj površini zemljišta od 576 m2, nalazi se zgrada mješovite uporabe čija površina iznosi 109 m2, dok je ukupna površina dvorišta 467 m2, a u tome dvorištu godinama je bilo postavljeno dječje igralište. U posjedovnici je navedena crkva svetog Mihovila, a u vlastovnici Rimokatolička vjerozakonska zaklada Zadar.

Kontaktirali smo Zadarsku nadbiskupiju budući da su oni vlasnici zemljišta, ali nažalost nismo dobili konkretne informacije o tome namjeravaju li vratiti dječje igralište nakon završetka rekonstrukcije župne kuće, što su ujedno naveli kao razlog uklanjanja igrališta s tog područja.

MO Kožino ipak je reagirao

Mještani su nam ispričali kako su se nadali da će i Mjesni odbor Kožino poduzeti nešto po tom pitanju, ali da zasad još nema pomaka. Iz tog razloga kontaktirali smo Mateu Sjauš Peraić iz Gradske uprave, zaduženu za dječja igrališta, koja nam je prenijela da je MO Kožino ipak reagirao u skladu s novonastalom situacijom i kontaktirao direktno Robertina Dujelu, pročelnika Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša te da su dogovorom krenuli u pripremne radnje za uređenje spomenutoga igrališta, ali da je zbog blokade proračuna proces kratkotrajno bio obustavljen.

Obnovljeno i sigurno mjesto za igru

image

Stara župna kuća koja uskoro ide u proces rekonstrukcije

Andrea Kršlović
- Nastavno na odluku žitelja Kožina, planirali smo dopunu dječjih igrala, kao i postavljanje odgovarajuće podloge na lokaciji postojećeg dječjeg igrališta. U stalnom smo kontaktu s Mjesnim odborom i siguran sam da ćemo ili u dogovoru s vlasnikom zemljišta, ili u neposrednoj blizini lokacije, u najskorijem vremenu osigurati primjeren sadržaj za najmlađe - dječje igralište, kazao je pročelnik Dujela.

S radošću prenosimo informaciju da se ova situacija počinje razrješavati, a s nadom gledamo prema tomu da će Grad u što skorijem roku ostvariti povratak javnog dječjeg igrališta, pružajući djeci prostor za igru i bezbrižno odrastanje koji im je nedavno oduzet. Iznimno ohrabrujuća vijest je i ta da će se igralište znatno unaprijediti dopunom sprava, ali i u sigurnosnom smislu dobivanjem odgovarajuće podloge. Kožinska djeca uskoro će imati obnovljeno i sigurno mjesto za neometano igranje na svježem zraku.

05.06.2023., 13:46h
27. travanj 2024 00:37