Donacija od 4.500 € HTUŠ-uBojan Bogdanić
StoryEditor
U IZNOSU OD 4.500 €

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donacija s Meat Me 4.0 festivala

Od ove donacije kupit ćemo rashladni uređaj i sudoper, a nakon iduće manifestacije nabavit ćemo i ostalu opremu koja nam je potrebna, kaže Radić-Škara

Turistička zajednica grada Zadra jučer je Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi donirala ček od 4.500 eura za nabavku potrebne opreme i unapređenje uvjeta nastave. Riječ je o prihodu s manifestacije Meat Me 4.0, koja se održavala u listopadu ove godine i čiji su neizostavno sudionici učenici i profesori ove škole.

- Nakon svake manifestacije 10 posto prometa donira se školi kako bi ona od toga kupila uređaje za svoje praktikume, odnosno kuhinju. Festival je trajao sedam dana, bio je vrlo uspješan, a uz domaće goste posjetilo ga je i dosta turista, budući da je u to vrijeme još uvijek trajala turistička sezona. Učenici su svaki dan sudjelovali u njemu, bilo u pripremi ili posluživanju jela i zasigurno da on ne bi bilo toliko živahan bez njihovog doprinosa. Zahvaljujem i njima i njihovim profesorima, pogotovo Renatu Kraljevu koji je dao veliki doprinos u organizaciji same manifestacije te se veselim budućoj suradnji, istaknuo je pri donaciji čeka koordinator Meat Me 4.0 festivala Igor Bačić.

image

Kupit će se oprema za školu

Bojan Bogdanić

Ovo događanje prilika je učenicima da napuste školske zidove i kroz neposrednu komunikaciju s gostima upoznaju svoj budući poziv. Ravnateljica škole Diana Radić-Škara zahvalila je ovom prilikom Turističkoj zajednici grada Zadra na pozivu i upoznala ih s namjenom sredstava.

- Već je postala tradicija da sudjelujemo u svim manifestacijama Turističke zajednice s ugostiteljskim karakterom, a ovu donaciju utrošit ćemo za opremanje dvaju praktikuma koje je financirao naš osnivač, Zadarska županija. Konkretno, kupit ćemo rashladni uređaj i sudoper, a nakon iduće manifestacije nabavit ćemo i ostalu opremu koja nam je potrebna, kaže Radić-Škara.

Osim uređaja školi ostaje vrijednost praktičnog rada koje su učenici obavili i zbog kojega će jednoga dana spremniji izaći na tržište rada.

28.11.2023., 08:56h
03. listopad 2024 00:27