<p>Huljić će sa svojim glazbenicima nastupiti sutra od 21 sat naq Forumu</p>
Huljić će sa svojim glazbenicima nastupiti sutra od 21 sat naq ForumuTzg Zadar
StoryEditor
Tonči Huljić donosi mediteransku čaroliju

Koncert Mediteraneo u subotu na Forumu kao spoj tradicionalne i suvremene glazbe

Huljić i njegovi glazbenici, ukoliko to vrijeme dopusti, u subotu od 21 sat „spojit će zvuk Sredozemlja, suvremenu elektroničku glazbu i orkestar. Mediteraneo će se različitim kanalima obraćati svim osjetilima ljudskog tijela te publici pružiti cjelovito iskustvo”, poručuje se u najavi koncerta

Poput brojnih domaćih i svjetskih glazbenika i Tonči Huljić u svojim se zrelim godinama vratio izvorištu iz kojega je potekao. Posljednjih desetak godina sve više je angažiran u projektima koji njeguju mediteranski melos i instrumente, bilo da se radi o sastavu Madre Badessa, Pop misi Mediterana, u kojoj je tradicionalne crkvene napjeve obradio u mediteranskom duhu te dosad najambicioznijem projektu Mediteraneo, koji će Zadranima prvi put predstaviti na Forumu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u subotu, 5. kolovoza.

U ovom crossover programu Huljić je okupio najbolje glazbenike s kojima surađuje, uključujući spomenuti band Madre Badessa te goste s kojima je do sad uspješno surađivao u drugim projektima. Projekt je izašao iz regionalnih okvira, pa je tako izveden čak u bečkom Stadtparku, uz pratnju glazbenika tamošnjeg orkestra.

- U jednom trenutku moje karijere došlo je do zasićenja, kada sam odustao od skladanja pjesama za veliki broj izvođača, ostao uz Jelenu Rozgu i Grašu i posvetio se crossover i međunarodnim programima. Pjesme koje izvodimo poznate su većini ljudi, ali nisu bile izvođene na način u kojemu sam se ja u ovim godinama pronašao, kaže Huljić.

Na repertoaru će se u Zadru u subotu navečer naći uspješnice poput “Suze biserne”, “Sve bi seke ljubile mornare”, “Marija Magdalena”, ”Dva put san umra”, ”Ako te pitaju”, uz naravno pjesme iz kasnije faze poput “Ja sam rojen da mi bude lipo“ i ”Providenca”.

Huljić i njegovi glazbenici, ukoliko to vrijeme dopusti, u subotu od 21 sat „spojit će zvuk Sredozemlja, suvremenu elektroničku glazbu i orkestar. Mediteraneo će se različitim kanalima obraćati svim osjetilima ljudskog tijela te publici pružiti cjelovito iskustvo”, poručuje se u najavi koncerta.

Koncert organizira Turistička zajednica grada Zadra uz potporu Grada Zadra.

04.08.2023., 13:49h
18. svibanj 2024 18:52