Marija Piskač i Silva ZrnićOsobni Album
StoryEditor
Mamasitas.hr

Mame poduzetnice moraju iskoristiti svaki trenutak za produktivnost i rast

Ideja je da majke preko Mamasitas.hr nađu sve usluge i proizvode koje ih zanimaju te tako direktno podrže druge majke

Potaknute nedostatkom sadržaja za majke na području Zadra i okolice, dvije prijateljice, majke i poduzetnice, Marija Piskač i Silva Zrnić odlučile su pokrenuti platformu Mamasitas.hr.

Marija ima dvoje djece i dizajnerica je nakita, a Silva ima troje djece i svoju liniju održive odjeće za djecu i odrasle.

Ova hvalevrijedna priča započela je Marijinom željom da se organizira event, posebno za mame, što je oduševilo i Silvu tako da su udružile snage, a mi smo provjerili ciljeve i nastojanja, teme kojima se bave, kao i kako je biti i mama i poduzetnica, uspješno balansirati obiteljski život i brojne poslovne obveze.

Također, Silva i Marija najavile su nadolazeće događaje te pozvale sve zainteresirane da im se pridruže.

Promocija lokalnih proizvoda i usluga

Naime, cilj Mamasitas.hr je stvoriti zajednicu putem online platforme koja povezuje majke poduzetnice na širem zadarskom području, od Gospića do Šibenika.

- Platforma će služiti za promoviranje proizvoda i usluga obrta i firmi iza kojih stoje majke, ponajprije one koje su tijekom majčinstva odlučile promijeniti karijeru. Naša platforma pruža podršku majkama promocijom na društvenim mrežama te preko evenata na kojima se majke poduzetnice mogu direktno povezati s budućim klijenticama, ali i razmijeniti iskustva i dobiti nove ideje i savjete, kaže nam Marija.

Dakle, Mamasitas.hr je zamišljen kao platforma na kojoj bi se mogle naći sve bitne usluge i svi proizvodi za mame i djecu u raznim kategorijama - od odjeće i opreme za bebe/djecu, raznih savjetovanja i radionica, mode i zdravlja za majke i sl.

- Ideja je da majke preko te platforme nađu sve usluge i proizvode koje ih zanimaju te tako direktno podrže druge majke. Putem platforme Mamasitas.hr podržavamo lokalnu ekonomiju jer su svi proizvodi koje promoviramo proizvedeni u Hrvatskoj te se i sve usluge pružaju lokalno, ističe Silva i dodaje da će imati razne zanimljive rubrike vezane uz ostale aspekte, kao što su moda, zdravlje, putovanja s klincima, zabavne lokacije na koje se mogu voditi djeca itd.

Velik interes

image

Event koji je okupio poduzetnice iz Zadarske županije

Osobni album

Platforma će biti cjelokupna zaokružena priča koja ne nudi samo sve za mame, već sve i za djecu.

S obzirom na to da su s cijelom pričom krenule prije svega tri mjeseca, interes je, kažu nam ove dvije divne žene, fenomenalan.

- Reakcije i odaziv na našu ideju su stvarno odlične te dobro napredujemo na Instagramu i Facebooku. Javljaju nam se mame direktno sa svojim pričama i porukama podrške što nam stvarno puno znači i daje daljnju motivaciju da nastavimo graditi naš Mamasitas.hr, govori Marija.

A velik interes ne čudi, biti mama i poduzetnica zasigurno je jako izazovno, budući da majčinstvo zahtijeva puno vremena i energije, pogotovo u prvim godinama djetetovog života.

- Drugi izazov je mentalni; balansirati osjećaj krivnje kad se majka vrati na posao ili kad pokrene nešto svoje i ‘oduzme’ to vrijeme od djece za ‘sebe’. Ni tada čak druge obveze ne staju, djecu treba razvoziti u škole i vrtiće, na treninge, baviti se kućnim poslovima. Mame poduzetnice moraju iskoristiti svaki trenutak i priliku za produktivnost i rast. Baš se zato nadamo da će Mamasitas.hr, pogotovo kad zaživimo kao web, dati odskočnu dasku mnogim mamama, optimistično će naše sugovornice.

Najavljuju nove evente

Najveći izazov u svemu tome svakako je nedostatak vremena. Puno puta, govore iskreno, zbog obiteljskih obveza ne uspijevaju ostvariti ni sve planove za svoje poslove, a kamoli za Mamasitas.hr.

- Ali se jako trudimo biti prisutne i ići naprijed jer iskreno vjerujemo u svoje ciljeve. Imamo odličnu komunikaciju međusobno i odlično se nadopunjavamo što uvelike olakšava rad na platformi, zaključuju Marija i Silva.

Nove evente planiraju već na proljeće, prvi će biti u ožujku s uskršnjom tematikom gdje će imati kreativne kutke za djecu. Na svakom eventu imaju grupu mama poduzetnica koje promoviraju svoje usluge ili proizvode. Drugi event planiraju krajem travnja u povodu Majčinog dana koji je isključivo za žene, da se opuste u dobrom ženskom društvu i upoznaju nove mame.

Trenutno su u fazi traženja lokacije za oba eventa, to im je i inače najveći izazov.

Na koncu, Marija i Silva pozvale su sve koje žele biti dio ove lijepe priče da zaprate njihov Instagram profilFacebook stranicu  te da im se slobodno javljaju sa svojim iskustvima, idejama ili sugestijama.

06.02.2024., 09:31h
22. listopad 2024 12:40