<p>Mate Lukić (HSP)</p>
Mate Lukić (HSP)Linda Vidović
StoryEditor
Postao je nezavisan

Mate Lukić napustio HSP i koaliciju s HDZ-om: Da sam planirao i dalje podupirati njihove politike, ostao bih gdje jesam

Predsjednik županijskog HSP-a, gradski vijećnik Mate Lukić, objavio je kako je izašao iz stranke te će političku karijeru nastaviti kao nezavisni kandidat

- Sutra sam po nalogu ODO-a pozvan u MUP da dam iskaz. Tema je vjerovatno istina koju konstantno govorim. Nećete me eliminirati putem kaznene prijave. Garantiram vam! Ovim putem podnosim ostavku na mjesto predsjednika ŽV-HSP-a, jer ne želim nikoga uvalačiti i prisiljavati na svoj odabir. Znam da bi svatko od vas dao sve za mene. Strah je neprijatelj svakog čovjeka. Ali od svojih ideala i puta ne mogu odustati! Ja nisam ni fašist, ni ekstremni desničar. Samo nacionalist i lokalpatriot. Jedini tko mi može presuditi biti će Narod. Od danas svoj politički put nastavljam kao nezavisan i ovisan samo o sebi. Zadar kao centar Dalmacije, kulture i tradicije 2025., poručio je Lukić u objavi na društvenim mrežama.

Lukić je bio dio koalicije s HDZ-om u posljednjem sazivu Gradskog vijeća, a njegovim napuštanjem stranke HSP ostaje bez vijećnika. Donedavni predsjednik županijskog HSP-a naglašava kako je njegovim napuštanjem stranke razvrgnuta i koalicija s HDZ-om i dodaje kako ne planira kao nezavisni vijećnik podupirati HDZ-ove odluke i politike kao što je činio dok je bio vijećnik HSP-a.

- Da sam to mislio, samo bih ostao gdje jesam, kratko je poručio Lukić.

15.10.2024., 14:11h
17. listopad 2024 23:26