Tuna, Sushi & Wine FestivalBojan BogdaniĆ/tzgzd
StoryEditor
TZ GRADA ZADRA

MAXI MAXI FOTOGALERIJA! Zadnji dan: Vrhunske kamenice, Elena Stella i Songkillersi u velikom finalu 7. Tuna, Sushi & Wine Festivala...

Dobra, gotovo prava ljetna zabava počela je već ujutro kada se uobičajena zadarska subotnja špica privremeno preselila s Kalelarge, Foruma i Narodnog trga na Trg Petra Zoranića...

Dvosatnim koncertom grupe Songkillers, punom terasom pod festivalskim šatorom, Marikomercovim kamenicama i s pjenušcem MasVina te drugim morskim specijalitetima iz street food majstora Picnic Mingle & Fun Trucka, uz veliku pomoć učenika i nastavnika Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Zadar, u subotu navečer je završen 7. Tuna, Sushi & Wine Festival. Ovaj se festival u organizaciji Turističke zajednice grada Zadra i niza partnera od utorka održavao na Trgu Petra Zoranića.

Puuuuno više slikica s Festivala možete vidjeti u fotogaleriji, klikom na ikonicu neposredno iznad našeg teksta....

Dobra, gotovo prava ljetna zabava počela je već ujutro kada se uobičajena zadarska subotnja špica privremeno preselila s Kalelarge, Foruma i Narodnog trga na festivalski trg. Pomiješani domaći ljudi koji kroz tjedan nisu stigli uživati u festivalskim specijalitetima, sjajnim vinima zadarskih vinara i koktelima Picnica i Udruge Back 2 Basic i turisti kojih je, očito je to, u Zadru kao da je prava sezona već stigla, napunili su sva mjesta pod festivalskim šatorom. Dobre glazbe nije nedostajalo već od jutra – nastupali su Elena Stella i Ante Jeličić trio. A Jakov Meštrović, Vito Dovranić i drugi pripadnici kulinarske družine Picnic Mingle & Fun Trucka otvorili su na stotine sjajnih stonskih kamenica.

image

Tuna, Sushi & Wine Festival

Bojan BogdaniĆ/tzgzd

I zadnjeg je dana osvježeni gastro-turistički event u svom sedmom izdanju pokazao svoju opravdanost i značaj. A prvi festivalski prioritet bio je promocija Zadra kao grada u kojem se jede najbolje iz mora, bilo da je riječ o brancinima i drugoj vrhunskoj bijeloj ribi, tuni i sitnoj plavoj ribi, školjkama iz najčistije mora ili glavonošcima čije je crnilo obojilo raviole i rezance u kakvima se uživalo proteklih nekoliko travanjskih dana.

A koliko su Zadrani i turisti uživali zadnjeg dana 7. TSWF-a otkrijte u galeriji stalnog festivalskog fotoreportera Bojana Bogdanića.

image

Tuna, Sushi & Wine Festival

Bojan BogdaniĆ/tzgzd
image

Tuna, Sushi & Wine Festival

Bojan BogdaniĆ/tzgzd
image

Tuna, Sushi & Wine Festival

Bojan BogdaniĆ/tzgzd
image

Tuna, Sushi & Wine Festival

Bojan BogdaniĆ/tzgzd
23.04.2023., 00:00h
ZADARSKI TJEDNIK
28. travanj 2024 01:27