Ministar Šime ErlićHdz Zadar
StoryEditor
Uoči europskih izbora

Ministar Erlić: Hrvatska je najbolji pokazatelj pozitivnih koristi od članstva u EU

Predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta kazao je kako su europarlamentarni izbori jednako važni kao parlamentarni i lokalni jer smo sastavni dio europske obitelji

Gradski i Županijski odbor HDZ-a održao je konferenciju uoči nadolazećih izbora za Europski parlament, na kojoj su biračima predstavili listu i vrijednosti predvođene premijerom Andrejem Plenkovićem.

Na okupljanju, kojem su prisustvovali brojni simpatizeri i članovi stranke, obratili su se predsjednici Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a, ministar Šime Erlić i Božidar Kalmeta, kao i župan Božidar Longin te gradonačelnik Branko Dukić. Svi govornici pozvali su građane da iskoriste svoje pravo glasa i doprinesu oblikovanju budućnosti Hrvatske unutar Europske unije.

image

Održana konferencija za medije

Hdz Zadar

Prvi se prisutnima obratio ministar Erlić koji je pozvao sve stanovnike Zadarske županije da izađu na izbore, jer, kako je istaknuo - nije svejedno tko sjedi u Europskom parlamentu.

- Ovi su izbori borba za kvalitetniji život na europskoj razini jer su europske institucije i proračun također naši. Kao država najbolji smo pokazatelj pozitivnih benefita članstva, a brojni projekti realizirani u našoj regiji nikada se ne bi dogodili bez europske podrške, započeo je Erlić.

Župan Božidar Longin naglasio je da je članstvo Hrvatske u Europskoj uniji jedini istinski put prema održivoj budućnosti naše zemlje.

- Ne smijemo zaboraviti da smo već 11 godina dio jedne obitelji kojoj smo težili i o kojoj su mnogi sanjali, a nisu je dosanjali. Neki će reći da malo toga značimo na europskoj karti. Nismo velika država, ali naše članstvo u Europskoj uniji vrlo je bitno. Razvijamo se brzo zahvaljujući EU i enormnim sredstvima koje smo uspjeli povući iz EU fondova, kazao je župan Longin.

Gradonačelnik Branko Dukić izrazio je razumijevanje prema građanima zbog umora od ponovnih izbora nakon samo mjesec dana, ali je istaknuo kako je izuzetno važno ponovno izaći na birališta.

image

Predstavljena lista broj 5.

Hdz Zadar

- Hrvatska ima svoj utjecaj u Europi, a želimo da se to nastavi i dalje. Ne bi bilo ni linearnog akceleratora da nije bilo novca iz Europske unije, istaknuo je gradonačelnik Dukić.

Predsjednik ŽO HDZ-a Božidar Kalmeta kazao je kako su europarlamentarni izbori jednako važni kao parlamentarni i lokalni jer smo sastavni dio europske obitelji.

- Lista je sastavljena od 11 iskusnih pojedinaca na čelu s Andrejem Plenkovićem, koji znaju kako se na europskoj pozornici boriti za hrvatske interese. Pokazat će kako zaštititi naše granice od ilegalnih migracija, izgraditi suverenizam, braniti demo-kršćanstvo, njegovati socijalnu politiku i čitav sustav vrijednosti koji podupiremo, zaključio je Kalmeta.

06.06.2024., 09:10h
06. listopad 2024 15:09