<p>Klapa Munita</p>
Klapa MunitaBojan Bogdanić
StoryEditor

Na Adventu večeras A.K.A. Crescendo, sutra klapa Munita

Kako su završavali studij broj se s 12 članova smanjio na 6, ali i dalje su zadržali svoje prepoznatljivo višeglasje, uz neizostavnog beat boxera Filipa Rušina

Advent u Zadru ovog tjedna koncertima otvaraju dva domaća sastava: večeras od 21:30 sati nastupa A.K.A. Crescendo, a sutra u nešto ranijem terminu od 19:30 klapa Munita.

Zadarska a cappella skupina A.K.A. Crescendo krenula je prije desetak godina kao studentski sastav koji je oduševio obradama standarda hrvatske i svjetske glazbe. Od tad pa sve do danas bili su redoviti izvođači na sveučilišnim događanjima, javnim manifestacijama u Zadru i Hrvatskoj, a sudjelovali su i na natjecanju Total Vocal u Carnegie Hallu. Kako su završavali studij broj se s 12 članova smanjio na 6, ali i dalje su zadržali svoje prepoznatljivo višeglasje, uz neizostavnog beat boxera Filipa Rušina.

- Nastup na Adventu u Zadru je zapravo naš prvi božićni nastup ove godine, naklon čega pjevamo u Zagrebu, Šibeniku, na otocima… Naravno, izvest ćemo naš standardni repertoar božićnih pjesama u kojima su "All I Want For Christmas" Mariah Carey, "Sretan Božić, sretna Nova godina" Dina Dvornika i još mnogo blagdanskih pjesama. Uz pjesme koje uvijek izvodimo, poput našeg najpoznatijeg mashupa Elvisovog Jailhouse Rocka i Levisica Danijela Popovića, bit će i nekoliko iznenađenja za posjetitelje, najavljuje Matea Biloglav iz A.K.A. Crescendo.

U utorak od 19:30 na blagdansku pozornicu stiže klapa Munita, neizostavan sudionik ovakvih događanja. U svom izričaju njeguju tradicijsku glazbu, oplemenjenu modernim aranžmanima i uz pratnju gitare i klavira.

- S obzirom na prigodu izvest ćemo nekoliko blagdanskih pjesama, obrada poznatih dalmatinskih hitova, ali s obzirom da ove godine slavimo 10 godina postojanja, naglasak će biti na našim autorskim pjesmama. Bit će to jedan akustični koncert na kojemu ćemo izvoditi pjesme koje ljudi znaju i vole, kaže prvi tenor Munite Hrvoje Rančić.

04.12.2023., 12:48h
28. travanj 2024 18:24