Raznolik izbor živog cvijećaLarisa Krizmanić
StoryEditor
CIJENE CVIJEĆA PORASLE

Na pijaci se cvijeće prodaje po principu "kako kome", sve u dogovoru s prodavačem

Istražili smo na Gradskoj tržnici i u trgovačkim centrima cijene cvijeća, aranžmana i lampiona povodom blagdana Svih svetih

U srijedu je blagdan Svih svetih, stoga su se ovih dana na Gradskoj tržnici Zadar počeli prodavati svježi aranžmani i živo cvijeće. Početkom tjedna još uvijek su se mogli naći samo oni umjetni, a ukoliko danas prošećete tržnicom već ćete na samom ulazu moći vidjeti kako je sve preplavljeno tek ubranim krizantemama, dalijama, margaretama, kao i košaricama sa svježim cvijećem.Također, povodom Svih svetih i trgovački centri imaju prigodni asortiman i akcijske cijene, stoga smo za Vas istražili cijene aranžmana i lampiona.

image

Košarice od svježeg cvijeća

Larisa Krizmanić

Ponuda na Gradskoj tržnici

Cijene košarica kreću se od 10 do 15 eura, dok su dalije od 1,5 do 4 eura po komadu, cijena ovisi i o prodavaču, no najvažniji faktor koji kod svih određuje cijenu jest veličina cvijeta. Prosječna cijena krizantema je 2 eura po komadu, a slično stoje i margarete. Ne nekim štandovima su nam za cijenu buketića i košarica odgovorili "kako kome" pa se tako može dogoditi da košaricu platite i 9 eura, a možda nećete biti te sreće pa će Vam je naplatiti 15 eura, ako ne i više. Bilo kako bilo, izgleda da na tržnici konačna cijena ovisi o Vašim pregovaračkim sposobnostima i raspoloženju prodavača.

image

Košarice od svježeg cvijeća

Larisa Krizmanić

Ponuda u trgovačkim centrima

Cijene lampiona variraju ovisno o trgovačkom centru pa se tako u Intersparu mogu pronaći po cijeni od 99 centi, a cijena ovisi o veličini i obliku. Set nadgrobnih lampiona od 4 komada dođe 4,99 eura, set od 6 komada 7,99, a od 10 komada 9,99 eura. Također, Interspar u ponudi ima i solarni lampion po cijeni od 22,56 eura.

U Studencu je akcija od 25 % na odabrani asortiman nadgrobnih lampiona, a akcija vrijedi od četvrtka 5. studenog do srijede 1. studenog 2023. Aranžmani su također na akciji pa su tako ruže 10,59 eura. a neke manje aranžmančiće naći ćete i po cijeni od 4,49 eura.

Set lampiona od 10 komada po akcijskoj cijeni od 5,99 eura pronaći ćete u Tommyju, kao i piramidalni lampion od 131 grama za 1,39, a onaj nešto manji, od 102 grama, možete kupiti po cijeni od 99 centi. Također, u ponudi je i pakiranje od 4 komada po cijeni od 2,99 eura.

Konzum je u svome katalogu istaknuo akciju na kockasti lampion koji je prije koštao 1,45, a sada je snižen na 1,29 eura. Na odabrano umjetno cvijeće imaju akciju do 30 % popusta.

U Pivcu je cijena lampiona nešto niža nego u drugim trovačkim lancima pa ćete tako tamo pronaći srednji lampion po akcijskoj cijeni od 79 centi, a set od 4 komada velikih lampiona po cijeni od 5,19 eura.

Plodine također imaju akciju na cjelokupni asortiman pa je tako u ponudi lampion visine 20,5 cm za 1,29 eura, a tu je i onaj u obliku srca za 1,99. U Plodinama možete kupiti i elektronski lampion za 1,19 eura. Od cvijeća možete kupiti žive krizanteme po cijeni od 3,99 eura, dok se aranžmani od umjetnih krizantema kreću od 19,99 eura na dalje.

U Eurospinu možete pronaći lampione po cijeni od 99 centi pa naviše, ovisno o veličini i obliku. Također, tu je i stakleni lampion s motivom raspela po cijeni od 1,99 eura. Buket umjetnog cvijeća jest 7,49 eura, a možete kupiti i razno umjetno cvijeće u iznosu od 1,49 eura po komadu. U ponudi imaju i živo cvijeće, točnije krizanteme i to po cijeni od 3,99 eura.

Velik izbor cvijeća i lampiona pronaći ćete i u Bauhausu koji u ponudi ima i baterijske lampione raznih oblika po cijeni od 5,30 eura. Također, u ponudi je i lampion sa zamjenjivim uloškom po cijeni od 7,83 eura. Cijene nekih lampiona sežu i do 39,68 eura, to je i najskuplji lampion u ponudi, no navodi se kao ekološki prihvatljiv, ima stakleno kućište unutar kojeg je maleni anđeo. Cijene aranžmana u Bauhausu kreću se od 14,49 eura, a dio asortimana su i krizanteme po cijeni od 3,29 eura. Velik izbor cvijeća možete pronaći i u sklopu njihova vrtnog centra.

27.10.2023., 13:00h
Larisa Krizmanić
20. rujan 2024 01:15