25. Ljetna akademija posvećena poremećaju spavanja kod djece i ADHD-uUnizd
StoryEditor
gostuju renomirani europski stručnjaci

Na Sveučilištu u Zadru otvorena Ljetna akademija posvećena poremećaju spavanja kod djece i ADHD-u

U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru otvorena je 25. Ljetna akademija sa stručnim usavršavanjima u organizaciji Akademije za razvojnu rehabilitaciju, Sveučilišta u Zadru i Opće bolnice Zadar

Stručna usavršavanja 25. Ljetne akademije namijenjena su liječnicima, specijalistima pedijatrije i užeg područja dječje neurologije, specijalistima psihijatrije i užeg područja dječje i adolescentne psihijatrije, specijalistima fizijatrije i medicinske rehabilitacije, specijalistima školske medicine, specijalistima obiteljske medicine i specijalizantima navedenih struka, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, radnim terapeutima, fizioterapeutima, medicinskim sestrama, odgojiteljima, učiteljima i roditeljima, a teme su Poremećaj spavanja u djece i Poremećaj iz spektra autizma i ADHD.

- Ljetna akademija predstavlja priliku za razmjenu znanja, iskustava i najnovijih saznanja o važnim područjima rada s pojedincima koji trebaju našu pomoć. U ovom slučaju radi se o dva iznimno važna područja, poremećaju spavanja u djece te poremećajima iz spektra autizma i ADHD-u. Ovi temeljni aspekti dječjeg razvoja zaslužuju našu najveću pažnju posvećenost, te smo ovdje kako bismo produbili svoje razumijevanje sposobnosti u radu s ovim osjetljivim pitanjima. Ovom akademijom predstavit će se najnovije metode procjene i intervencije, te razmijeniti praksu koja bi polaznicima trebala pomoći da bolje razumiju i suoče se s ovim problemom. Naša obaveza je osigurati da svako dijete ima priliku za razvoj svojih potencijala i sudjelovanje u društvu, neovisno o svojim posebnostima, istaknuo je u pozdravnoj riječi prorektor Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Zvjezdan Penezić.

image

25. Ljetna akademija posvećena poremećaju spavanja kod djece i ADHD-u

Unizd

U tri dana akademije izlagat će renomirani stručnjaci iz više europskih zemalja, a voditelji po temama su doc.dr.sc.prim. Romana Gjergja Juraški, doc.dr.sc.prim. Sanja Delin, Carola Wiesbauer i prof. Paolo Curatolo.

- Izlaganja su namijenjena stručnjacima svih profila, ali i roditeljima jer je naš zajednički zadatak djelovanje u različitim područjima kako bismo život svakog djeteta učinili što boljim i ispunjenijim, istaknula je u pozdravnoj riječi dr. Delin.

Pročelnik UO gradonačelnika Grada Zadra Ante Ćurković istaknuo je posvećenost javne uprave kvalitetnijem životu mladih, o čemu svjedoči nedavni dovršetak radova na jednom od najvećih inkluzivnih igrališta u Hrvatskoj, u parku Vruljica, Grad Zadar pionir je i po sufinanciranju pomoćnika u nastavi te će ih i ove godine angažirati oko 120. Predsjednica Akademije prof. dr. sc. Vlatka Mejaški Bošnjak govorila je u povijesti ove ustanove od osnivačke skupštine 27. veljače 1997. godine na Klinici za dječje bolesti Zagreb do danas, nakon čega su uslijedila stručna predavanja sudionika.

29.08.2023., 09:25h
16. svibanj 2024 23:09