<p>KONFERENCIJA U ČETVRTAK</p>
KONFERENCIJA U ČETVRTAKIzabela Laura
StoryEditor
U ČETVRTAK

Naučite kako upravljati stresom i biti dobro na konferenciji ‘Radi pametnije, živi bolje‘

Razlika je u tome kako se sa stresom nosimo i koliko toga ćemo mu dopustiti da razori u našem poslu i životu. Odluka je na nama, kaže Izabela Laura

Živite (pre) brzo i stres vas "jede" više nego što biste to htjeli? Ako osjećate da pucate po šavovima ili vam se to stanje bliži, dođite na konferenciju Radi pametnije, živi bolje, u četvrtak, 21. ožujka 2024. i naučite kako upravljati stresom i izbjeći burnout.

Upravo je burnout ili sindrom kronične iscrpljenosti tema prve Radi pametnije, živi bolje konferencije koja se odvija u novootvorenom Poduzetničkom inkubatoru Bili brig u Zadru.

- Na puno toga u životu ne možemo utjecati, ali na naše ponašanje i stav možemo, pa tako i kada je u pitanju stres koji nam vrlo često narušava zdravlje i kvalitetu života. Nitko toga nije lišen, no razlika je u tome kako se sa stresom nosimo i koliko toga ćemo mu dopustiti da razori u našem poslu i životu. Odluka je na nama, kaže Izabela Laura, zadarska poduzetnica i organizatorica konferencije.

Konferencija, koju organizira u suradnji s Inovativnim Zadrom, namijenjena je svim ljudima koji žele naučiti kako raditi i postupati pametnije, u poslovnom i opće životnom smislu riječi.

U tome će im pomoći šest sjajnih predavača koji u Zadar stižu iz svih dijelova Hrvatske.

Jedno od predavanja koje se najviše čeka je i ono Petre Novak, diplomirane dizajnerice vrtova, koja je znanje stjecala na prestižnom Oxfordu, a koja će govoriti o tome kako prostor u kojem radimo utječe na naše raspoloženje, razinu stresa, ali i produktivnost.

Poslovna mentorica i trenerica te serijska poduzetnica Andreja Rambrot Malenica govorit će o važnosti postavljanja granica u poslu koje su ključne za postizanje slobode kojoj svi u poduzetništvu teže.

Kako da s novcem napokon budemo na miru, a ne u svađi objasnit će Dijana Ferković, magistra ekonomskih znanosti i autorica popularne knjige Novac: materino uputstvo za uporabu.

Predavačicama iz Zagreba, Varaždina i Pule pridružit će se i poznata zadarska lica.

Kako uopće burnout nastaje, što čini našem organizmu te kako mu pomoći govorit će Frane Herenda, farmaceut i fitoaromaterapeut koji se posljednjih godina dodatno educirao upravo u području tretiranja burnouta.

Psihoterapeutkinja Irena Jurjević objasnit će nam zašto burnout nastaje te kako smiriti nastalu vatru.

Zašto nam je tjelesna aktivnost veliki saveznik u borbi protiv burnouta objasnit će Lucija Štrmelj, trenerica i vlasnica kineziterapijskog centra u Zadru.

Osim predavanja, sudionike očekuje i panel rasprava u kojoj će gosti iskreno i otvoreno govoriti o svom iskustvu s burnoutom te što im je pomoglo.

Velika prednost događanja uživo svakako je i druženje i upoznavanje novih ljudi, potencijalnih suradnika i klijenata koje će "začiniti" fina hrana i piće sponzora konferencije.

Konačno, posebnost ovog događanja nije samo u tome što je riječ o konferenciji za poduzetnike (i poduzetne ljude) već i tome što je to prvi korak tendencije prema stvaranju poduzetničke scene u Zadru.

- S razlogom je ova konferencija pokrenuta upravo u Zadru, a ne, primjerice u Zagrebu, gdje su poslovne konferencije svakodnevnica. Zadar obiluje poduzetnicima, freelancerima i poduzetnim ljudima koji pokreću promjene i stvaraju nešto svoje. Ovim događanjem, i to ciljano u novom poduzetničkom inkubatoru, želimo otvoriti vrata stvaranju poduzetničke scene u Zadru koja bi okupila i druge poduzetne građane, ne nužno samo poduzetnike, poručuje Izabela Laura.

Koliko je podrška važna svjedoče i sponzori i partneri ove konferencije koji su omogućili da ideja postane stvarnost - Zona plus, Cognism, Adria Concept Croatia Luxury Homes, Solana Nin, Paška sirana, Panacea, OPG Matulić, vinarija Fiolić, Mushroom Cups, Cvjećarnica Belafuža, Cromaris, pršutana Puntica, Kroštula, Maraska te Biorela u čijim će proizvodima, dekoracijama, piću i hrani sudionici konferencije uživati. Da sve bude spravljeno i posluženo kako treba, pobrinut će se Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola u Zadru.

Službeni dio, uz pauzu za zalogajčiće i kavu, traje od 10 do15 sati nakon čega slijedi druženje i umrežavanje uz hranu i piće. Svako predavanje traje od 15 do 20 minuta, nakon čega slijede "pitanja i odgovori" gdje sudionici mogu postaviti konkretna pitanja svakom do predavača. Sve sudionike očekuje poklon vrećica s proizvodima sponzora.

Raspored konferencije:

Registracija sudionika: 09:00 – 10:00

Uvodni govor otvaranja: 10:00-10:10

PREDAVANJE 1: 10:15 – 10:40: Kako nastaje burnout, kako ga tretirati, ali i prevenirati?

Predavač: Frane Herenda, magistar farmacije, fitoaromaterapeut

Q&A: 10:40 – 10:50

PREDAVANJE 2: 10:55 – 11:15: Zašto pregorijevamo i kako umiriti nastalu vatru?

Predavačica: Irena Jurjević, magistra psihoterapije, magistra pedagogije i sociologije, osnivačica i voditeljica Humanog studija

Q&A: 11:15 – 11:25

PREDAVANJE 3: 11:30 – 11:45: Tjelesna aktivnost kao snažan saveznik u borbi protiv pregorijevanja

Predavačica: Lucija Štrmelj, trenerica i vlasnica kineziterapijskog centra u Zadru

Q&A: 11:45 – 11:55

*PAUZA za kavu, zalogajčiće i umrežavanje od 11:55 - do 12:25

Panel rasprava: 12:30 – 13:00

Što nas je dovelo do točke pucanja i kako smo se iz burnouta izvukli?

Moderirani otvoreni dijalog između poduzetnika koji su burnout osjetili na svojoj koži.

PREDAVANJE 4: 13:05 – 13:25 Kako prostor u kojem radimo utječe na naše raspoloženje i razinu stresa?

Petra Novak, diplomirana dizajnerica vrtova (Oxford College of Garden Design)

Q&A: 13:25 – 13:35

PREDAVANJE 5: 13:40 -14:00: Granice u poduzetništvu kao ključan faktor slobode

Andreja Rambrot Malenica, serijska poduzetnica, poslovna trenerica i mentorica (Pisalica, Brandor, Princeza.hr)

Q&A: 14:00 – 14:10

PREDAVANJE 6: 14:10 – 14:30: Biti u miru sa svojim financijama – kako da novac ne bude problem?

Dijana Ferković, magistra ekonomskih znanosti, konzultantica, autorica knjige "Novac: materino uputstvo za upotrebu"

Q&A: 14:30 – 14:40

*Kava, vino, zalogajčići i umrežavanje 14:45 – 16:00

18.03.2024., 10:40h
29. svibanj 2024 10:02