Sime Zelic/pixsell
StoryEditor
CROATIA YACHT SHOW

Nautički luksuz stigao u Zadar

U zadarskoj Gaženici, točnije Zadar Cruise Port-u, počeo je prvi Croatia Yacht Show, događaj koji je u Donatov grad donio najveći svjetski nautički luksuz

U iduća tri dana posjetitelji će na sajmu razgledati ne samo superjahte već i luksuzna vozila, primjerice premijerno će u Hrvatskoj biti izložen Bentley Continental GT. Cijeli glamur začinit će i modna revija hrvatskih dizajnera. Uz luksuzna plovila i vozila svakako ide i dobra hrana, pa će vrhunski kuhari na superjahtama, okupljeni oko svjetskog koncepta ‘Chef‘s Competition‘, pokazati svu raskoš svog kulinarskog umijeća, a pripremat će hranu na temu Mediterana s hrvatskim štihom.

Croatia Yacht Show je sajam koji treba jačati razvoj luksuzne turističke niše u cijeloj regiji. Prema nekim procjenama, našim morem, deset tjedana u godini, prosječno plovi oko dvjestotinjak superjahti. Jedan od ciljeva je postići da superjahte plove i 20 tjedana na godinu. Organizatori sajma vjeruju da je to ostvarivo.

– Važno je istaknuti da se jahte ne dovoze izvana, nego su u Hrvatskoj, a cilj nam je da ih bude više. Naš je zadatak dovođenje kupaca i posrednika da ih vide, s obzirom na to da oni sporo reagiraju ako ih ne mogu vidjeti na licu mjesta. Nova infrastruktura zadarske luke za kruzere nudi dovoljno prostora za više od 100 superjahti i nekoliko megajahti, a to je i cilj ovog sajma za iduću godinu. Lokaciju nećemo mijenjati, jer je Zadar geografski izvrsno pozicioniran, a i Luka Gaženica je jedinstvena. Ovdje posjetitelji mogu doći cestom, zrakom ili morem, iz svih dijelova svijeta, ističe Tino Prosenik, izvršni direktor Yachtmaster Group-e koja, uz potporu Ministarstva turizma i sporta, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Grada Zadra, TZ Grada Zadra i Hrvatske turističke zajednice, organizira Croatia Yaht Show.

CYS je otvorio župan Zadarske županije Božidar Longin koji je tom prigodom istaknuo kako Zadar u turizmu teži visokoplatežnoj klijenteli.

- Raduje me što prvi ovakav sajam imamo danas u prekrasnoj luci Gaženica, pa će se i Zadar upisati na listu destinacija koje promoviraju jedan novi vid turizma, rekla je, prilikom otvorenja sajma, ravnateljica Uprave pomorstva u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Nina Perko.

image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
image
Sime Zelic/pixsell
01.10.2024., 15:54h
02. listopad 2024 07:22