<p>Svjetski dan životinja</p>
Svjetski dan životinjaŠibenske šape/np Krka
StoryEditor
PSI U FOKUSU

Obilježavanje Svjetskog dana životinja uz podršku NP Krka

Brojne vrste najviše ugrožava čovjek, stoga žele podići svijest o tom problemu i potaknuti ljude da se aktivno uključe u borbu za dobrobit svih živih bića

U povodu Svjetskog dana životinja, koji se obilježava 4. listopada, u znak poštovanja prema stanovnicima s kojima dijelimo naš planet, Šibenske šape i šibenski klub Azimut, uz podršku Javne ustanove "Nacionalni park Krka", pripremaju događaj koji će naglasiti važnost zaštite životinja i promicanja svijesti o očuvanju prirode.

07.10.2023. od 11 do 14 sati ljubitelji životinja okupit će se na travnjaku ispred kluba Azimut. Bit će to prilika za građane da sudjeluju u raznim aktivnostima u kojima će saznati više o zaštiti životinja i prirode.

Šibenske šape i Javna ustanova "Nacionalni park Krka" nedavno su sklopile ugovor kojim se JU "NP Krka" obvezala da će dodijeliti godišnje članstvo u Klubu prijatelja Krke osobi koja udomi psa iz Udruge.

Poseban gost tom prigodom bit će Marko Aleksić, trener i vodič službenog psa jedinice interventne policije, voditelj podružnice Ghetto Dog škole. Aleksić će od 11 do 12 sati održati predavanje o treniranju pasa, na kojemu će demonstrirati njihov trening.

Djelatnice JU "NP Krka" vodit će radionicu izrade slastica za pse. Sastojci slastica uključuju zobene pahuljice, nasjeckani sir i slaninu, a u njihovoj izradi moći će sudjelovati i djeca. Sudionici druženja naučit će i kako od odbačenih materijala poput starih uniformi i džinsa napraviti modne dodatke za pse i oslikati ih.

Na štafelaju će biti izložene fotografije pasa koji čekaju da ih netko udomi, a informacije o radu organizacija i prilikama za podršku posjetitelji će dobiti na štandovima postavljenim za tu prigodu. Možda će upravo to motivirati nekog od posjetitelja da udomi psa i time zasluži godinu dana besplatnog posjećivanja NP "Krka", u koji, naravno, može povesti i svog novog ljubimca.

Svjetski dan životinja obilježavamo zato da bismo naglasili važnost zaštite životinjskih vrsta i njihovih staništa. Brojne vrste najviše ugrožava čovjek, stoga želimo podići svijest o tom problemu i potaknuti ljude da se aktivno uključe u borbu za dobrobit svih živih bića.

Pridružite nam se u subotu, 7. listopada, na travnjaku ispred Azimuta kako bismo zajedno obilježili Svjetski dan životinja i radili na boljoj budućnosti za naš planet i njegove stanovnike.

02.10.2023., 13:02h
04. svibanj 2024 01:36