<p>Počelo uređivanje zelene oaze na novom bokanjcu</p>
Počelo uređivanje zelene oaze na novom bokanjcuGrad Zadar
StoryEditor
Zelena oaza na Novom Bokanjcu

Počelo uređivanje parka "Novi Bokanjac"

Kroz europske fondove osigurano je 400 tisuća eura za sadnju preko 2 tisuće stabala na području grada Zadra i njegovih otoka, najavio je gradonačelnik Branko Dukić

Na Žmirićima,  na 7,5 hektara omeđenih Ulicom Hrvatskog sabora na jugu, Putom Vrela na istoku i Ulicom Franje Fanceva na sjeveru danas su počeli radovi na izgradnji parka „Novi Bokanjac", u kojemu će biti postavljeni različiti sadržaji za aktivan boravak u prirodi:  amfiteatar, trim staza, šah, čunjevi, umjetna stijena za penjanje, vodena površina, boćalište, igralište za badminton, stolni tenis, rampa za rollere, karoce, kamene skulpture, igrališta za djecu sa pješčanikom, drvenim površinama, travnjakom labirintom, nadstrešnice, pergole, uređene zelene površine, kameni zidovi, obnovljene mocire i suhozidi, obnovljena borova šuma.

- Grad Zadar krenuo je smjerom zelene transformacije, najprije s uređenjem senzoričkog parka u Vruljici, zatim Sfingom, ovdje ali i na drugim gradskim lokacijama. Kad završimo s uređenjem ovog dijela prijeći ćemo na zapadni dio, bit će to velika zelena oaza na ponos ovom kvartu. Kroz europske fondove osigurano je 400 tisuća eura za sadnju preko 2 tisuće stabala na području grada Zadra i njegovih otoka, najavio je gradonačelnik Branko Dukić.

Projektant Bogdan Marov iz Arhitektonskog studija Rene predstavio je projekt za koji ideja  postoji već dugo, a sad je došlo vrijeme za realizaciju prve faze radova.

- U prvoj fazi uredit će se trim staza i skate park za mlađu populaciju, jer je ovo kvart  s mlađim stanovništvom. Sačuvat ćemo i sva stabla, napravljen je geodetski snimak svakog stabla pa smo i  stazu prilagođavali situaciji na terenu kako bi se sačuvala, a bit će posađena i dodatna. U nekoj daljoj budućnosti planira se i gradnja centralnog objekta s priručnim radionicama i sanitarnim čvorom, rekao je Marov.

 Vrijednost ugovorenih radova iznosi 388.354,38 eura bez PDV-a, odnosno 485.442,97 eura sa PDV-om, a osigurana su proračunom Grada Zadra. Izvođač radova je Tim d.o.o,, a rok završetka je 90 dana.

19.07.2023., 09:54h
27. travanj 2024 17:33