Gospođa Vlatka Mrša ispred svog uništenog domaMarinko Radas
StoryEditor
OPREZA NIKAD DOSTA

Požar na Bulevaru uništio materijalno vlasništvo gospođe Mrša

Uzrok požara je neispravna pegla, koja je uslijed pregrijavanja izazvala požar unatoč tomu što je bila isključena, ali ne i iskopčana iz utičnice

Prošloga tjedna, točnije osmog listopada u popodnevnim satima, izbio je požar u stanu naše sugrađanke, poznate humanitarke i borca za život, gospođe ing Vlatke Mrša. Požar se dogodio u njezinom stanu u ulici Ive Mašine 40, na istočnoj strani Bulevara. Bez obzira na vrlo brzu intervenciju vatrogasaca - stan, namještaj, oprema i sve stvari gospođe Mrše u potpunosti su izgorjeli.

Uzrok požara je neispravna pegla, koja je uslijed pregrijavanja izazvala požar unatoč tomu što je bila isključena, ali ne i iskopčana iz utičnice. Sreća u nesreći jest da se požar nije proširio i na susjednu garažu u kojoj je bila plinska boca jer bi posljedice u tom slučaju bile puno tragičnije. Naravno, najveća sreća je u tome što nitko nije stradao, ali je uz to i opomena svima nama.

image

Stan u potpunosti uništen

Marinko Radas

Stižu sve hladniji dani i početak sezone grijanja. Ljudi će na sve načine i svim sredstvima grijati svoje prostore, a često se dogodi da se zbog skupoće ne provode redovito održavanje i servisiranje. Nažalost, upravo to često bude uzrok požara i velikih tragedija. Stoga, bolje je i manje se grijati, a servisirati svoje uređaje i aparate, nego da se vodimo po uzrečici "Ma bit će sve u redu".                                                                                                                                    

- Susjedi su mi pritekli u pomoć, zahvalna sam Bogu i dobrim ljudima da su bili uz mene i da su i dalje uz mene, kaže gospođa Mrša.

Solidarnost Zadrana uvijek je bila na visokom nivou, pa se nadamo da će tako biti i u ovom slučaju - ali ne samo solidarnost građana, nego i grada Zadra i njegovih institucija.

16.10.2023., 13:02h
Marinko Radas
19. rujan 2024 17:59