<p>Centar za mlade zjapi prazan</p>
Centar za mlade zjapi prazanARHIVA ZT
StoryEditor
SANDRO LOVRINOVIĆ

Preko leđa mladih Zadrana namjerno se odugovlači otvaranje Centra za mlade

Možda je čak i problem to što je upravo SDP, kao i više puta do sada, inicirao da se u našem gradu dogodi nešto pozitivno za naše mlade, kaže Lovrinović

Sandro Lovrinović, predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadarske županije, poslao je priopćenje vezano uz odugovlačenje osnivanja Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade.

Naglasak na stranačkim prioritetima često prelazi preko općih društvenih i javnih interesa.

- Prošlo je preko 30 godina otkako se najavljuje Centar za mlade u Zadru. Sada, kada smo konačno dobili prostore, a prošle su dvije godine otkako je zgrada "svečano" otvorena, HDZ i njihovi partneri namjerno koče i opstruiraju otvorenje samo zato što više nemaju političku snagu i legitimitet da mogu samostalno donositi odluke i osnivati ustanove na način koji su to radili svih ovih godina. Takvom HDZ-u je valjda ispod časti da netko umjesto njih upravlja procesima i predlaže modele upravljanja, pa su spremni na sve, čak i na najprizemnije politike u kojima mlade ljude i prostor izgrađen javnim novcem stavljaju iza njihovih stranačkih interesa, navodi Lovrinović u priopćenju.

Smatra da se otvaranje Centra sustavno odgađa iz raznih razloga, a jedan od njih je i zapošljavanje neadekvatnih ljudi.

- Radna skupina odradila je sve svoje zadatke, izabrala v.d. predsjednicu i pripremila teren za otvaranje te institucije. Možda je čak i problem to što je upravo SDP, kao i više puta do sada, inicirao da se u našem gradu dogodi nešto pozitivno za naše mlade. Vjerojatno se sada ponovno, preko leđa mladih Zadrana, namjerno odugovlači otvaranje Centra ne bi li se ipak pronašao neki model da se makne udruge i zaposli sve one koji nemaju nikakve veze s radom civilnih udruga, zaključuje Lovrinović.

06.03.2024., 15:10h
14. svibanj 2024 01:28