<p>Preventivne aktivnosti</p>
Preventivne aktivnostiPu Zadarska
StoryEditor
prevencija kriminaliteta

Preventivne aktivnosti policije na tečaju za osposobljavanje spasioca

Predavanje je sastavni dio lokalnog preventivnog projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije"

Prevenciju kriminaliteta na plažama, kao i kampanju " Budi zakon - Postani policajac/policajka", policijski službenici predstavlili polaznicima tečaja za osposobljavanje spasioca u Zadru

Tijekom "Tečaja za osposobljavanje spasilaca", u organizaciji Hrvatskog crvenog križa, Gradskog društva Zadar jučer su se provodile preventivne aktivnosti policije usmjerene na prevenciju turističkog kriminaliteta.

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave zadarske, u okviru ovih aktivnosti, u suradnji sa djelatnicima Crvenog križa, održali su edukativno predavanje pod nazivom "Prevencija kriminaliteta na plažama".

Predavanje je sastavni dio lokalnog preventivnog projekta "Sigurnost u turizmu Zadarske županije", kojem je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, a projekt se i ove godine nastavlja provoditi u partnerstvu Policijske uprave zadarske sa Zadarskom županijom i Turističkom zajednicom Zadarske županije te drugim subjektima u lokalnoj zajednici.

Polaznici tečaja za spasioce su upoznati i sa obilježjima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta koja se događaju na plažama i u objektima za smještaj turista.

Skrenuta im je pozornost i na mogućnost počinjenja kaznenih djela usmjerenih na djecu i to kroz nacionalni projekt "Sprječavanje spolnog iskorištavanja djece na plažama".

Prisutnima su ovom prilikom predstavljeni - Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje POLICAJAC/POLICAJKA i Natječaj za upis učenika u III. razred Policijske škole "Josip Jović".

Imali su priliku saznati sve informacije oko upisa te o potrebnoj dokumentaciji za prijavu, pravima i obvezama, kao i svim prednostima školovanja na Policijskoj akademiji, a podijeljene su im prigodne brošure.

29.05.2024., 14:56h
19. rujan 2024 18:18