Goolets
StoryEditor
Croatia Yacht Show

Prvi nautički sajam na svijetu, koji je predstavio uslugu “concierge za putovanja”

Prije otprilike dva desetljeća bili smo u zlatnoj eri poslovnih događanja: poslovnih sajmova, nautičkih sajmova, konferencija, radionica, summita... Putovali smo posvuda, trčali s jednog događaja na drugi, i bilo je plodonosno. I bilo je zabavno

Imali smo internet, naravno, mogli smo razgovarati telefonom, koristiti Skype (tada) ili Zoom, u novije vrijeme. Mogli smo riješiti pola problema putem e-maila. Ali nismo. Putovali smo.

Onda je došao Covid. Putovanja su prestala, ali svijet i posao morali su se nastaviti kretati. Prebacili smo se na online, na virtualno, na isplativo. I radilo je sasvim dobro. Da, propustili smo neke dijelove iskustva s putovanja, ali na kraju dana, odradili smo sve što je trebalo.

Dakle, ovo je postala naša logika u eri nakon covida: putovat ćemo ako stvarno trebamo, ako će to biti bez muke i isplativo. U suprotnom, pošaljite mi brošuru, ostajem kod kuće.

Poseban izazov predstavljaju sajmovi nautike, jer privlače ogroman broj ljudi, poskupljuju letove, poteškoće sa smještajem, a organizaciju putovanja znatno manje zabavnom. Za proljetne sajmove jahti, moramo uklopiti Genovu, Nafplion, Poros i Gocek, što je izazov sam po sebi. Gotovo je nemoguće uklopiti baš sve sajmove, ali neki ipak pokušavaju - rijetki entuzijasti.

Jesen je nešto malo jednostavnija: to su Cannes i Monako, uz novi dodatak – Zadar, Croatia Yacht Show. Cannes je malo prerano za spajanje s Monacom, ali Monaco je savršen za spajanje sa Zadrom. I zato je Croatia Yacht Show u Zadru osmislio prvu “Travel Concierge Service” uslugu za posjetitelje ovog, ali i svih drugih sajmova.

Kako funkcionira?

Ako sam sjevernoamerički čarter agent i želim odletjeti u Monako na sajam, zatim svratiti na Croatia Yacht Show, trebam uskladiti svoje avionske karte s izravnim charter letovima koje organizira sajam, moj smještaj u Monaku i smještaj u Zadru, zajedno s transferima do zračne luke i drugim aktivnostima; možda posjet Parizu ili Londonu, kad sam već u Europi. Stvarno bi mi dobro došao netko da to sve organizira za mene.

Korištenjem usluge za organizaciju putovanja CYS-a, taj agent može samo ubaciti svoje zahtjeve i formira se itinerar, prilagođen njegovim ili njenim potrebama. Let Delte za Pariz, veza za Nicu, uz transfer automobilom za Monako. Smještaj također. Odatle slijedi charter let do Zadar Yacht Showa, s hotelom i transferom već u cijeni. Što god poželim raditi nakon nastupa, služba će organizirati za agenta, bez ikakvih dodatnih naknada.

U svijetu koji se brzo kreće i ostavlja vrlo malo slobodnog vremena, svaka asistencija koja štedi vrijeme je vrlo cijenjena.  Prilikom posjeta jesenskim sajmovima jahti, usluga putovanja Croatia Yacht Showa osvježavajuća je novost, ali prije svega naglašava sposobnost i volju hrvatskih pružatelja turističkih usluga da je Hrvatska destinacija u kojoj se može očekivati profesionalizam i težnja da se posjetitelji osjećaju zbrinuti i da su dobili vrijednost za svoj uloženi novac.

image
Expersea Superyachts
image
Mario Jelavic
image
A. Kovic
28.08.2024., 07:48h
PROMO
16. rujan 2024 07:07