Zadarska županija
StoryEditor
Najavio nova ulaganja

Prvoga dana nove školske godine župan posjetio OŠ Zemunik

Župan Božidar Longin prvoga je dana nove školske godine škole posjetio Osnovnu školu Zemunik gdje je učenicima poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini, ali i najavio nova ulaganja u ovoj školi

U prvi razred krenula su 24 prvaša, 10 više nego lani, a ovu školu ukupno pohađa 218 učenika. Uz župana i njegove suradnike učenicima su sretnu i uspješnu školsku godinu poželjeli i ravnateljica škole Božena Župan te načelnik Općine Zemunik Donji Ivica Šarić.

“Početak nove školske godine obilježili smo posjetom OŠ Zemunik koja od ove godine ima novu školsku sportsku dvoranu i nadam se da će je učenici koristiti što više. U Zemuniku imamo nešto više prvašića nego prošle godine. To svakako veseli, ali bih volio da ih dogodine bude barem duplo. U tijeku je projekt dogradnje škole i mislim da će ova škola vrlo brzo, i po najavama i načelnika općine, zaista biti jedna od najboljih u županiji. Značajan iskorak škole na brojnim poljima kroz proteklih nekoliko godina rezultat je sinergije općine, županije te resornog ministarstva. Nastojat ćemo i dalje da učenici iz svih krajeva naše županije imaju jednake uvjete za školovanje, a sustavno radimo na novim projektima izgradnje, dogradnje i modernizacije školskih objekata”, poručio je župan koji je zemuničkoj školi darovao nove lopte da bi se učenici, kako je rekao, više igrali loptama, a manje mobitelima.

“Svako dijete u Hrvatskoj mora imati jednake uvjete školovanja, a naša djeca imaju sve uvjete za rad, produženi boravak, kuhinju, pametne ploče i projektore. Sudjelujemo u svim projektima i zadovoljna sam suradnjom sa Zadarskom županijom i Općinom Zemunik”,  kazala je ravnateljica OŠ Zemunik Božena Župan  i zaključila da je ulaganje u školu - ulaganje u budućnost.

image
Zadarska županija
image
Zadarska županija
image
Zadarska županija

“Kada sam došao u Općinu prije 12 godina, imali smo oko 140 učenika, a sada smo došli do 218. Najveći razlog za povećanje tog broja je dolazak mladih obitelji u Zemunik. Općina ima obavezu stvoriti društvenu, socijalnu i komunalnu infrastrukturu kako bismo ih privukli, a rezultati su vidljivi. Nova sportska dvorana je spremna za uporabu, a iako je Općina Zemunik njezin vlasnik, škola će je koristiti za sve svoje potrebe”, istaknuo je načelnik Ivica Šarić.

Županijski pročelnik za obrazovanje, kulturu i sport Ivan Šimunić istaknuo je da na području cijele županije ove godine upisan 1561 prvašić, što uključuje 27 osnovnih škola kojima je Županija osnivač i 8 osnovnih škola čiji je osnivač Grad Zadar. 

“Prošle smo godine brojili 1560 prvaša, a zanimljivo je istaknuti da smo prošle godine zatvorili, a ove godine otvorili Područnu školu Žrdilo u Općini Posedarje gdje imamo jednog prvašića, upravo tu razliku”, rekao je Šimunić koji je najavio da je Upravni odjel za obrazovanje, kulturu i šport pred velikim investicijskim ciklusom.

“Imamo desetak prijavljenih projekata školskih objekata koji će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Najbrže će krenuti radovi na osnovnoj školi u Sukošanu za što već imamo izvedbeni projekt, građevinsku dozvolu i suglasnost ministarstva za investiciju. Sljedeći korak je prijava projekta u Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a odluka o financiranju trebala bi doći brzo, nakon čega ćemo moći raspisati javni natječaj za radove”, najavio je pročelnik Šimunić.

09.09.2024., 15:38h
19. rujan 2024 03:11