Djeca posjetila PU ZadarskuPu Zadarska
StoryEditor
"Dani otvorenih vrata PU zadarske"

PU Zadarsku posjetila djeca iz dječjih vrtića "Višnjik 2" Zadar i DV "Školjić" iz Pridrage

Razgledavali su opremu i sredstva s kojima se koriste kriminalistički tehničar te policijska vozila i motore, a ponovili su prometna pravila o prelasku ceste i ponašanjima u prometu

U četvrtak, 23. studenog, Policijsku upravu zadarsku su posjetila djeca iz dječjih vrtića "Višnjik 2" Zadar i DV "Školjić" iz Pridrage u pratnji njihovih odgojiteljica.

Mališani su se upoznali s radom Operativno-komunikacijskog centra policije, radom Odjela za očevide i kriminalističku tehniku Službe kriminalističke policije i radom prometne policije.

Razgledavali su opremu i sredstva s kojima se koriste kriminalistički tehničar te policijska vozila i motore. Djeca su ponovila prometna pravila o prelasku ceste i ponašanjima u prometu, a imali su i priliku fotografirati se na policijskom motoru.

image

Razgledali su opremu i motore

Pu Zadarska

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika PU zadarske upoznali su djecu sa pravilima o samozaštitnom ponašanju prilikom susreta sa nepoznatim osobama i pronađenim nepoznatim predmetima u prirodi, a u edukaciji su sudjelovali i policijski službenici za prevenciju u cestovnom prometu Postaje prometne policije Zadar, voditelji smjena u Operativno-komunikacijskom centru policije i kriminalistički tehničari Službe kriminalističke policije.

Cilj ovih aktivnosti pod nazivom "Dani otvorenih vrata PU zadarske" je približavanje rada policije građanima, a posebno najmlađima. Zainteresiranost djece za rad policije dodatna je motivacija da vrata Policijske uprave zadarske budu uvijek otvorena za naše mališane.

24.11.2023., 11:00h
29. travanj 2024 12:06