Besplatna radionicaAloha
StoryEditor
ZADAR, U ČETVRTAK, 29.09.: BESPLATNA RADIONICA

Razvoj dječjeg mozga - ALOHA mentalna aritmetika program je namijenjen najmlađima

ALOHA mentalna aritmetika program je namijenjen najmlađima, a trenutno traju upisi za besplatnu radionicu u Zadru.

Na društvenim mrežama ALOHA objavljuje nam:

"ALOHA mentalna aritmetika je u Zadru i upisi traju do karaja rujna! Pridružite nam se na besplatnim prezentacijama i radinicama za djecu i saznajte kako razvijamo dječji mozak stvaramo koristi za koje će vam djeca biti zahvalna za cijeli život – poručuju.

Kada I gdje je radionica? Na adresi Autoškole Donat San I, Ulica Zrinsko Frankopanska 38, 29. rujna. Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem linka https:/aloha.hr/prijavi-se/.

Što je zapravo ALOHA? To je program u koji se mogu upisati djeca od navršene četvrte do trinaeste godine života.

"ALOHA nije samo havajski pozdrav, za nas je to kratica za "abacus learning of higher arithmetic. Mnogi misle da je cilj programa naučiti korstiti abacus – našu drvenu napravu za računanje s kuglicama. No, ALOHA nije samo program za računanje i matematiku. Naša priča je zapravo krenula s pitanjem "Kako da djeci pomognemo izgradit jači mozak?" Prvo otkriće koje je oblikovalo ALOHA program dolazi iz područja psihologije i poduke. Znanstvenici su dokazali da se najveći i najbitniji dio sinaptogeneze odvija upravo u peiodu od rođenja do navršenih osamnaest godina. Sinaptogeneza je nevjerojatno moćan proces i jedan od razloga zašto djeca mogu lakše savladati vještine poput stranog jezika. Nama odraslima mozak ne može upiti informacije istom brzinom, zato nam je sve teže što kasnije krenemo učiti " objašnjavaju iz ALOHA-e na svojoj službeno stranici.

24.09.2022., 16:11h
JOSIPA ZEKANOVIĆ
11. svibanj 2024 00:33