Linda Vidović
StoryEditor
Riječ zadrana

Pitali smo sugrađane osjećaju li se sigurno na plaži ako znaju da su prisutni spasioci

Evo što su nam oni odgovorili

image
Linda Vidović

Lara

Ne mislim da bi ljude koji se utapaju nužno spasili spasioci, nego bi se našao netko na plaži tko bi skočio i sam to obavio. Prije bi svojom dobrom voljom reagirali građani nego oni.

image
Linda Vidović

Karmen

Osjećam se sigurno zato što znam da, ako se netko drugi počne utapati, neću ja morati spašavati nego će spasioci reagirati. Onda se ni ja neću utopiti pri pokušaju spašavanja.

image
Linda Vidović

Anđela

Odrasla sam na moru i mogu reći kako bih se automatski osjećala sigurnije da vidim da neki profesionalac stoji na plaži i pazi na kupače. Ipak je spašavanje njihov posao.

image
Linda Vidović

Duško

Ne osjećam se uopće sigurno sa spasiocima na plaži. Dok spasioc dođe, ja lagano potonem. Osobno ne mislim da bi imali dovoljno vremena da me spase. Slabo ili nikako.

image
Linda Vidović

Ivana

Rijetko kad se nisam osjećala sigurno. Vjerovatno radi same navike, s obzirom da živim uz more i plivam od malena. Da sam imala neko loše iskustvo možda bi bilo drugačije.

image
Linda Vidović

Kornelija

Mislim da je bitno da imamo spasioce. Dogodilo mi se da sam spašavala dječicu koje roditelji nisu dovoljno pazili. Ako su spasioci na plaži onda to barem ne moram raditi ja.

 

05.08.2024., 11:59h
GS.
16. rujan 2024 07:18