Rodna ravnopravnostIZVOR PIXABAY
StoryEditor
RIJEČ ZADRANA

Evo što naši sugrađani kažu o ravnopravnosti žena i muškaraca

Društvena perspektiva na ovu se temu itekako razlikuje

Jozefina Palić

image

Jozefina Palić

Linda Vidović

Žena bi trebala biti ponizna prema mužu, muž je glava kuće, a žena glavna. Ja sam iz Janjeva, kod nas je bilo tako, iako sad moraju raditi i muškarci i žene, takvo je vrijeme došlo.

Miljenko Peričić

image

Miljenko Peričić

Linda Vidović

Jesmo, smatram da smo svi ravnopravni. Plaće su uglavnom iste, ja kućanske poslove dijelim sa suprugom, ona je u kući, a ja u vrtu. Kad je riječ o ženama u politici, ima ih i previše, ha-ha.

Adela Dolić

image

Adela Dolić

Linda Vidović

To ovisi o tome je li riječ o urbanoj ili ruralnoj sredini, u Zadru je 50:50 jer su mnogi došli sa sela. Što se tiče plaća, mislim da su žene u nepovoljnijem položaju, a u politici ih nema dovoljno.

Sarah

image

Sarah

Linda Vidović

Uvijek ima mjesta za napredak. Žene bi trebale imati veće plaće, dulje porodiljne dopuste... Osobno nisam osjetila diskriminaciju jer sebe smatram jakom ženom i mislim da mogu ostvariti sve.

Ozren

image

Ozren

Linda Vidović

Ne znam puno o temi, nisam upućen. Sve u svemu, mislim da jesmo ravnopravni, možda u nekim segmentima ne baš u potpunosti, ali kada se sve zbroji i oduzme, vjerojatno dođe na isto.

Matija

image

Matija

Linda Vidović

Iako su postignuti određeni napretci, iz perspektive žene smatram da i dalje postoje izazovi i nejednakosti. Potrebno je više napora i svijesti kako bi se osigurala jednakost u različitim sferama života.

08.03.2024., 13:24h
03. svibanj 2024 16:44