Prometne gužve na kišni danLuka Jeličić
StoryEditor
Pitali smo sugrađane

Treba li cijeli Poluotok biti pješačka zona u sezoni?

Evo što su nam sugrađani odgovorili....

image

Gospođa Zora

Linda Vidović

Zora

A zašto? Kuda onda krenuti? Kako doći do pijace? Ja sam definitivno protiv te ideje, neka dolaze ljudi automobilima, samo bi bilo dobro da ne stoje predugo, onoliko koliko je stvarno potrebno i to je to.

image

Joso Glavan

Linda Vidović

Joso Glavan

Čujte, treba biti red. Neka voze automobili, ali ne bi smjeli tu stajati čitav dan, kao što je to sada. Predlažem da istovar robe za prodaju na pijaci bude do osam sati. Treba donijeti pravila i kontrolirati provedbu.

image

Radoslav Parenta

Linda Vidović

Radoslav Parenta

Ma ne, ne treba cijeli Poluotok biti pješačka zona. Uvijek je bilo gužve i tako je u svim većim gradovima, ne može se to lako riješiti. Naravno da rješenja postoje, ali je pitanje kako graditi garaže kad nema novca.

image

Aleksa Todorovski

Linda Vidović

Aleksa Todorovski

Svi ćemo reći da treba, ali pitanje je kako to realizirati? Da, previše je gužve, jednostavno infrastruktura ne prati ni izgradnju ni ovoliki broj turista. Bilo bi dobro da se više koristi gradski prijevoz i da je bolje organiziran.

image

Stipe Golac

Linda Vidović

Stipe Golac

Da, svakako bi cijeli Poluotok trebao biti pješačka zona, ovoliki broj automobila zaista nema smisla. Dostavnim vozilima bi trebalo omogućiti dolazak, svi ostali neka ostave automobile u Jazinama ili na Relji i idu pješice.

image

Aleksandar Aleksić

Linda Vidović

Aleksandar Aleksić

Nisam siguran da je to dobra ideja, dostavnim vozilima treba omogućiti dolazak i parking. Isto tako i stanarima Poluotoka, ali turistima bi se moglo ipak ograničiti pristup, odnosno parkirna mjesta kako bi stanari imali svoje mjesto.

21.06.2023., 15:50h
02. svibanj 2024 11:27