Hrvoje Jelavić/PIXSELL
StoryEditor
RIJEČ ZADRANA

Treba li uvesti obvezni vojni rok?

Anketa koju smo proveli među sugrađanima o obaveznom vojnom roku otkrila je raznolika mišljenja, neki vjeruju da bi to bilo korisno za društvo, dok drugi misle da je nepotrebno

Frane

image

Frane

Linda Vidović

Ja mislim da svakako treba uvesti obvezni vojni rok. Država koja nema takvo što jednostavno nije država. A danas se ljudi na sve žale i negoduju, prije se nitko ni na što nije žalio.

Bruno Milin

image

Bruno Milin

Linda Vidović

Treba uvesti obvezni vojni rok, nismo u stabilnom okruženju, a i to doprinosi disciplini i odgovornosti. No, treba složiti pravu koncepciju, mjesec dana je nedovoljno, bar tri mjeseca.

Mikica

image

Mikica

Linda Vidović

Nego što, treba svakako uvesti obvezni vojni rok, bit ćemo sigurniji i sretniji. Budimo realni, krajnje je vrijeme, stanje je nestabilno. Neka dečki rade, vježbaju, dobro će im doći.

Zdravko Jerak

image

Zdravko Jerak

Linda Vidović

S obzirom na naš geopolitički položaj i na pomalo nestabilna vremena, ne bi bilo loše, moramo čuvati svoj teritorij. Mi smo miroljubiv narod, ali tri mjeseca vojne obuke dobro bi došla.

Petar Oreb

image

Petar Oreb

Linda Vidović

Mislim da je uvođenje obveznog vojnog roka bespotrebno. Izgubio sam već tri godine ovdje, na faksu, sad još i to... Vojni rok je za mene gubljenje vremena i mladenačkog potencijala.

Jura Mašić

image

Jura Mašić

Linda Vidović

Iskreno, nemam određeno mišljenje o toj temi. Možda nije loša ideja, ali ipak da ne traje predugo, ne znam je li potrebno. Da mogu birati, ne bih išao, imam pametnijih stvari za raditi.

29.01.2024., 09:54h
03. svibanj 2024 07:17