<p>Gradsko vijeće</p>
Gradsko vijećeLinda Vidović
StoryEditor
GRADSKO VIJEĆE

Rubeša: Radetin prijedlog je izvrsna prijetnja izvršnoj vlasti

Ni danas ništa od izglasavanja gradskoga proračuna. Vijećnici se nisu previše oznojili, osim što sutra u 16,00 opet moraju natrag u vijećnicu na izvanrednu sjednicu Gradskoga vijeća da bi opet pokušali glasovati o proračunu

Odmah na početku nastavka 29. sjednice Gradskoga vijeća odbijen je prijedlog Daniela Radete (SDP) da se po žurnome postupku u dnevni red uvrsti točka o V. izmjenama i dopunama Prostornoga plana Grada Zadra.

Vijećnik Akcije mladih Ante Rubeša za govornicom se obratio Radeti i rekao da mu je ta točka, iako odbijena, izvrsna prijetnja izvršnoj vlasti. Rubeša je i rekao da bi vijećnicima trebalo biti stalo da ovaj saziv završi svoj mandat, u prvom redu zbog toga što je ovo prvi put u trideset godina da HDZ nema većinu u Vijeću. Ostatak govora pogledajte u videu.

Nezavisni Enio Meštrović zatražio je skidanje točke dnevnoga reda o proračunu. 

- Čuli smo da gospodin Dukić koji je rekao da neće nama pisati amandmane, piše te iste amandmane i da će ih uvrstiti u novi prijedlog proračuna za sutra. Pa ćemo mi sutra na izvanrednoj sjednici pogledati da li je to gospodin Dukić dobro napisao, pa ćemo mu dati nekakvu ocjenu, da li će to biti prolaz ili ne, ali to ovisi o njemu koliko dobro napiše domaći rad, rekao je Enio Meštrović.

SDP-ov Daniel Radeta inzistirao je na zadržavanju proračunske točke i glasovanju o njoj, izražavajući nezadovoljstvo što su se "oko proračuna dogovorili HDZ i Enio Meštrović", i naglasio da SDP "neće više sudjelovati u tom cirkusu".

Nakon desetak minuta, vijećnici su zaključili da im je najpametnije da sve točke skinu s dnevnoga reda, što su i učinili glasovanjem, pa je sjednica zaključena.

Sutra u 16,00 slijedi izvanredna sjednica zadarskoga Gradskog vijeća.

Predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić obavijestio je nazočne da vijećnik Damir Biloglav od 1. rujna više nije član Domovinskog pokreta i nastavlja kao nezavisni vijećnik. Zbog njegovog izlaska, stranka Domovinski pokret više nije zastupljena u Gradskom vijeću.

05.09.2024., 17:45h
16. rujan 2024 06:07