Dizajnerica Martina IvošMiart Bags
StoryEditor
Upoznajte Martinu Ivoš - Miart bags

Ručno izrađene torbe od prirodne kože novi su modni fenomen

Njezin trud ogleda se u širokom asortimanu koji je pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio različite ukuse, prateći trendove i pružajući klijenticama jedinstvene i kvalitetne torbe koje odražavaju njezinu strast prema dizajnu

Martina Ivoš, dizajnerica i poduzetnica svoj je brend Miart bags lansirala 2015. godine. Impresivno utkana strast prema torbama postavila je temelje ovog inovativnog branda, prepoznatljivog po svojoj originalnosti, ekološkom i beskompromisnom pristupu dizajnu. Otkrivamo inspiraciju, kreativni proces i utjecaj koji je Martina ostvarila na svijet hrvatske modne industrije.

- Kreativnost i želja za napredovanjem bile su toliko jake da je razvijanje brenda bio logičan slijed. Sve što danas znam o dizajnu i šivanju isključivo je vlastiti angažman i neprestano učenje, započela je Martina.

Oduvijek je bila strastvena prema torbama, pa nije iznenađujuće što se odlučila posvetiti dizajniranju upravo ovih modnih dodataka.

- Prva stvar koju bih vidjela prilikom ulaska u dućan oduvijek su bile upravo torbe. Kakav god outfit bio, dobra torba ga može “izvući”, odnosno podignuti. Izrada torbi počela je spontano, bez nekih kalkulacija i bez nekih velikih očekivanja. Najbolje stvari u životu se dogode upravo tako, spontano, istaknula je Martina.

image
Miart bags

Bezvremenski stil

Crpi inspiraciju u modnom svijetu, no njezini uzori nisu nužno oni koje biste možda na prvu očekivali kod dizajnerice.

- Uzori mi ubiti nisu neki veliki i poznati brendovi već mali, relativno nepoznati, ali zato kvalitetni brendovi koji su prepoznati jer su ispričali svoju priču, bili autentični i posvetili se klijentu i njegovim željama najbolje što znaju, naglasila je Martina.

Kao perfekcionist, svaki detalj njezinih kreacija prolazi kroz pažljivu i preciznu obradu, od odabira materijala do završne izvedbe, čime postiže visok standard kvalitete svojih torba.

- Slow fashion, kvaliteta, ručni rad, unikatnost i bezvremenski stil osnovne su značajke Miart-a. Prilikom izrade zaista pazim na svaki detalj. Veliki sam perfekcionist, tako da svaki šav mora biti ravan, koža vrhunske kvalitete, a sama izrada besprijekorna, kazala je Martina.

Prirodna i eko koža

image
Miart bags

Posljednje dvije godine izrađuje torbe od prirodne kože, a prije tog razdoblja njezine torbe izrađivane su od eko kože.

- Oba materijala volim podjednako, iako prirodnu kožu klijentice u posljednje vrijeme radije biraju. Dame se sve više okreću kvaliteti i dugotrajnosti. Smatram da je brza moda svima pomalo dosadila i da kao takva potiče kulturu rasipništva i neodgovornosti prema okolišu, ali i proizvodu. Brinem za etički izvor materijala te uvijek pokušavam iskoristiti svaki komadić kože kako se ne bi stvarao nepotrebni otpad, istaknula je Martina.

Njezin kreativni proces započinje u mislima, kada oblikuje ideje i koncepte prije nego što krene u konkretan proces stvaranja svojih jedinstvenih torbi.

- Nakon kreativnog procesa i skica izrađuje se šablona po kojoj se kroji i izrađuje torba. Konačni proizvod izaziva najveći val adrenalina i sa svakom novom torbom je prisutan. Pa makar tu istu torbu izrađivala po stoti put, uzbuđenje je uvijek na vrhuncu, kazala je Martina.

City Jane, torba od prirodne kože, nije osvojila samo njezino srce, već je omiljena i brojnim klijenticama.

- Idealna je za sve dnevne, ali i večernje kombinacije, elegantna je i funkcionalna te daje onu potrebnu notu luksuza Vašem outfitu, naglasila je Martina.

image
Miart bags

Različiti ukusi

Ponosna je na velik broj zadovoljnih klijentica ne samo u Zadru, već diljem cijele Hrvatske. Njezin trud ogleda se u širokom asortimanu koji je pažljivo osmišljen kako bi zadovoljio različite ukuse, prateći trendove i pružajući klijenticama jedinstvene i kvalitetne torbe koje odražavaju njezinu strast prema dizajnu.

- Boje se mijenjaju ovisno o godišnjim dobima, no uvijek koristim više različitih boja unutar kolekcije kako bih zadovoljila različite ukuse, kazala je Martina.

Radujući se nadolazećim inovacijama, najavila je skorašnji izlazak novih modela torbi, a svaki od njih bit će dodatno obogaćen novom kopčom s inicijalima Miart brenda.

- Izgledat će fanatastično i jako sam uzbuđena! Remeni su također nešto novo u ponudi. Bit će reverzibilni, moći će se preokrenuti i nositi u dvije boje, što će zasigurno oduševiti brojne klijentice. Puno toga novog Vas očekuje ovog proljeća, još malo pa ćete sve otkriti, poručila je za kraj Martina.

28.02.2024., 11:50h
26. srpanj 2024 23:50