<p>Tiskovna konferencija ASDA 2023 ŠRC Višnjik</p>
Tiskovna konferencija ASDA 2023 ŠRC VišnjikSiniša Klarica
StoryEditor
U ZADRU, 3.-5. SVIBNJA

ŠC VIŠNJIK DOMAĆIN ASDA - VELIKE MEĐUNARODNE IZLOŽBE VOJJNE OPREME I NAORUŽANJA Rekordan broj izlagača!

Branko Dukić: Posjedujemo veliko iskustvo iz Domovinskog rata, a ne sumnjamo da će ASDA privući veliki broj posjetitelja. Napose djece što je bilo viđeno tijekom tehničkog zbora opreme i naoružanja HV-a za vrijeme ovogodišnje proslave obljetnice akcije Maslenica...

ŠRC Višnjik od 3. do 5. svibnja domaćin je Adriatic Sea Defense & Aerospace Exhibition and Conference – ASDA. ASDA 2023. je  Međunarodna izložba proizvođača naoružanja i vojne opreme, Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija. Riječ je o najvećoj izložbi takve vrste u ovom dijelu Europe, a tim povodom u Dvorani Krešimira Ćosića održana je tiskovna konferencija.

Kako je u uvodu istaknuo ravnatelj Uprave za materijalne resurse MORH-a Ivica Grebenar, prilika je to da se stručnoj javnosti predstave napose domaći proizvođači vojne i sigurnosne opreme i naoružanja.

-  Ciljna skupina ove izložbe ipak je stručna javnost, pa su tako prva dva dana zatvorena za širu javnost. Izložba će za građanstvo i posjetitelje biti otvorena treći dan, naglasio je Grebenar.

Justin Web, direktor američke tvrtke TNT Productions, tvrtke specijalizirane za organizaciju ovakvih izložbi rekao je da se ASDA u Hrvatskoj održava svake dvije godine od 2011. Izložba se održavala u Splitu, ali je Spaladium Arena pala u stečaj pa je Zadar prihvatio organizaciju. Web je istaknuo da se izložba održava u okruženju u kojem je vidljiv rast gospodarstva te se zahvalio domaćinima na organizaciji.

Koliko ASDA znači Zadru, naglasio je gradonačelnik Branko Dukić.

Ciljna skupina ove izložbe ipak je stručna javnost, pa su tako prva dva dana zatvorena za širu javnost. Izložba će za građanstvo i posjetitelje biti otvorena treći dan,..

- Nadamo se da ćemo zadovoljiti uvjete organiziranja ovako velikog događaja. Zadarska ASDA okupila je do sad rekordan broj izlagača pa će tako zadarski turizam zabilježiti više od 4.000 noćenja. Posjedujemo veliko iskustvo iz Domovinskog rata, a ne sumnjamo da će ASDA privući veliki broj posjetitelja. Napose djece što je bilo viđeno tijekom tehničkog zbora opreme i naoružanja HV-a za vrijeme ovogodišnje proslave obljetnice akcije Maslenica, rekao je zadarski gradonačelnik.

Pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Zadarske županije Josip Vidov istaknuo je kako je sigurnost, koja je središnja tema izložbe, zapravo brand Zadarske županije na kojem počiva njena uspješna turistička priča.

Direktor ŠRC Višnjik Denis Karlović je dodao kako je organizacija izložbe ASDA 2023 još jedna potvrda da je ovaj sportski centar najuspješnija sportska infrastruktura u Hrvatskoj. Ona je koncipirana, ističe Karlović ne samo za do sad uspješno organizirana velika sportska događanja nego i za ovako zahtjevne manifestacije...

No na tiskovnoj konferenciji nije otkriveno hoće li biti nekih posebnih iznenađenja i izložaka, napose onih većih gabarita koji su inače bili izloženi na dosadašnjim ASDAMA.

21.04.2023., 13:59h
SINIŠA KLARICA
03. svibanj 2024 15:49